facebook

Е-бронювання через “Дія”: вже на старті – запам’ятовуйте як це працює

Федоров усе пояснив

Підприємства зможуть прискорити процес бронювання працівників до одного дня
Незабаром українцям відкриється доступ до функції електронного бронювання на порталі “Дія”, на яку так чекали представники бізнесу. Як повідомив віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, е-бронювання нарешті стане автоматичним, пише телеграм-канал Бізнес Цензор.

Зокрема механізмом електронного бронювання українці зможуть скористатися вже за кілька тижнів. Федоров підкреслив, що у міністерстві дуже прагнули домогтися автоматизації процедури бронювання.

“За кілька тижнів буде запущено функціонал е-бронювання. Ви знаєте, як ми за нього боролися, щоб він був автоматичним”, – заявив Михайло Федоров і додав, що в умовах війни в Україні “важко знайти баланс, але ми це зробили”.

Українці зможуть скористатися послугою е-бронювання, скориставшись порталом “Дія” та зайшовши до розділу для бізнесу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Так, помітно скоротити час бронювання військовозобов’язаних працівників. Замість кількох тижнів процедура тепер займатиме лише день чи навіть менше.

Бронювання працюватиме в такий спосіб. Міністерства та ОВА формуватимуть перелік підприємств, працівники яких зможуть отримувати броню від мобілізації. Далі керівник такого підприємства має скористатися порталом “Дія” та подати списки військовозобов’язаних працівників, яким необхідно надати бронювання.

У разі, якщо військово-облікові дані про броньовану людину будуть перебувати в реєстрі “Оберіг”, а сам працівник офіційно працевлаштований на підприємстві, його дані успішно пройдуть перевірку, після чого буде винесено рішення про бронювання.

Варто зазначити, що у разі позитивної відповіді про бронювання працівника відповідні дані підтягнуться до “Резерву+”, а керівник підприємства отримає відповідне повідомлення в особистому кабінеті на порталі “Дія”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...