facebook

Бронь скасовується: скільки ще збирається мобілізувати ТЦК

Що чекає на підприємців

Підприємцям доведеться поповнити лави ЗСУ
Мобілізація в Україні розрахована на всіх військовозобов’язаних громадян країни, включаючи і ФОПів, для яких бронь від військової служби не передбачено законодавством. Але є умови, за яких підприємці можуть одержувати відстрочку від мобілізації, повідомляється на Сайті міста Тернополя.

Постанова уряду №650 передбачає позбавлення права бронювання від мобілізації для ФОПів та їх військовозобов’язаних працівників. Тому всі підприємці можуть підпасти під плани влади мобілізувати до лав ЗСУ ще 100 тисяч громадян.

Але підприємці можуть отримати відстрочку, якщо виконуватимуть оборонні замовлення або замовлення для органів місцевої влади, військових адміністрацій, які необхідні для безпосереднього забезпечення обороноздатності України. Але такий варіант підійде лише тим ФОП, які уклали договори з державними замовниками та отримали підтвердження для їх виконання.

Також можливе впровадження формату економічного бронювання, в рамках якого ФОП зможуть вносити щомісячний платіж за броню від служби у розмірі від 6 тис. до 50 тисяч гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як зазначає адвокат Gracers Сергій Савінський, ФОПи, які все ж таки опинилися на військовій службі, можуть не закривати свій бізнес, а продовжити підприємницьку діяльність після мобілізації, якщо тільки вони не обійняли військові посади у ЗСУ або в іншому військовому формуванні і не мають відповідного офіцерського звання.

Крім цього, ведення бізнесу має проводитися у вільний від служби час і не шкодити інтересам служби та виконання покладених військових обов’язків.

Мобілізовані підприємці звільняються від нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та єдиного податку, а також від подання звітності. Також такі громадяни можуть не сплачувати Єдиний соціальний внесок за себе.

Для цього до органу ДПС за місцем реєстрації необхідно подати заяву та копію військового квитка (або іншого документа) із центру комплектування, де вказано відомості про мобілізацію. Подати документи слід або відразу після мобілізації або протягом 10 днів після демобілізації (закінчення лікування або реабілітації).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...