facebook

Штраф від ТЦК можна скасувати: важлива інструкція, як це зробити

Подробиці

Українцям розповіли, як оскаржити штраф від ТЦК за повістку поштою
Починаючи з 17 липня, військовозобов’язані, які не оновили свої персональні дані, можуть отримати повістки від представників ТЦК рекомендованим листом. На додаток, за неявку по повістці через кілька місяців начальник ТЦК може накласти штраф на порушника військового обліку у розмірі 17 000 грн. Це передбачає постанова Кабміну №560.

Відзначимо, що повістка вважається дійсною, якщо на ній стоїть гербова печатка ТЦК (не “Для довідок” чи “Для повісток”), підпис керівника ТЦК та СП (або його відділу) і реєстраційний номер з Єдиного державного реєстру призовників. У разі відсутності хоча б одного з цих атрибутів, повістка вважається недійсною і її можна оскаржити в суді.

Можуть також виникнути ситуації, коли під час візиту поштаря військовозобов’язаний був на роботі, у відрядженні, у лікарні або вийшов за покупками. У такому випадку поштар відзначає відсутність адресата за місцем проживання, що вже вважається підтвердженням оповіщення та підставою для штрафу за ст. 210-1 КУпАП за неприбуття за повісткою.

Виходить, що реалізація норм про вручення поштового відправлення залежить від добросовісності працівника пошти. Зустрічаються випадки, коли працівники пошти взагалі не відвідують адреси отримувачів кореспонденції, чекаючи спливу терміну зберігання у відділенні та повертаючи лист відправнику. Отримувач може навіть не знати про надіслане повідомлення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, поштар може не потрапити у під’їзд через кодові замки та домофони, а чекати на вихід мешканців він не буде. В селах поштове відділення є не у кожному населеному пункті, що теж ускладнює вручення повістки.

Час роботи поштарів часто збігається з робочим часом військовозобов’язаних, що унеможливлює вручення повістки. Це призводить до відмітки про відсутність адресата за місцем проживання.

При оскарженні постанов за ст. 210-1 КУпАП досліджуються обставини доставлення поштового відправлення та причини відсутності особи за місцем проживання. Кожен випадок розглядається індивідуально, враховуючи всі зазначені аспекти.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...