Фатальне 16 липня для всіх чоловіків: як будуть вручати повістки, штрафи та мобілізувати

Подробиці

Міністерство оборони не підтримало законопроєкт про продовження терміну поновлення даних у ТЦК. Адвокат Крістіна Очкур розповіла у своєму ТікТоці, що чекає на чоловіків після 16 липня.

За словами правозахисника, повістки тепер можуть формуватися в реєстрі “Оберіг” та підписуватись цифровим підписом керівника тцьку.

“Таким чином, повістки можуть відправлятися поштою або повідомленням після того, як пройдуть ці 60 днів. Порядок денний повинен відправлятися не пізніше наступного дня, як його підписали і дата явки щодо цього порядку денного не може бути раніше, ніж через 14 днів після його відправлення”, – повідомила Очкур.

У разі, якщо чоловік не повідомив ТЦК про зміну адреси проживання, порядок денний буде відправлений на останню відому їм адресу і згодом він вважатиметься врученим. В результаті військовозобов’язаному загрожує відкриття кримінальної справи, адмінпротокол, блокування рахунків та інші покарання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також адвокат нагадала, що ТЦК може накласти штраф у розмірі від 17 до 25 тисяч гривень. Так, для цього військовозобов’язаного мають викликати до ТЦК на розгляд справи.

“Знову ж таки, якщо виклик буде зроблено за останньою адресою вашої реєстрації, але вас там немає – то це буде вважатися виконанням вимоги про ваш виклик. Справа розглядатиметься без вашої присутності. Штраф може накладатися неодноразово, а за кожну неявку на порядку денному”, – йдеться у повідомленні.

У разі несплати штрафу ТЦК передасть цю справу до виконавчої служби, де на військовозобов’язаного відкриють виконавче провадження. Крім арешту майна та блокування рахунків, військовозобов’язаного можуть занести до Реєстру боржників.

Саша

Recent Posts

Плюс тисяча до пенсії: виплати українців у липні серйозно зростуть – названі категорії

Подробиці Виплати українців у липні серйозно зростуть – названі категорії В Україні деякі громадяни похилого…

6 години ago

ТЦК отримають доступ до банківських рахунків українців: і це ще не все, далі – гірше

Подробиці ТЦК отримають доступ до банківських рахунків українців - всі подробиці нововведення Працівникам ТЦК, ймовірно,…

7 години ago

Ці три категорії вже можуть готуватися до служби: кого з чоловіків можуть мобілізувати до 25 років?

Не всі чоловіки до 25 років можуть зачекати із мобілізацією до ЗСУ (не враховуючи добровольців…

8 години ago

“Мотивовані чоловіки, які хочуть захищати свої країну давно закінчилися”: військовий розповів, як зробити мобілізацію успішною

Військові, що воюють у зоні бойових дій тривалий час, регулярно проживають два великі тригери. Як…

9 години ago

Починаючи з 1 липня у Польщі радикально зміняться умови підтримки українських біженців.

Починаючи з 1 липня у Польщі радикально зміняться умови підтримки українських біженців. Якщо вірити статистиці,…

11 години ago

Під загрозою вся Україна: синоптики оголосили надзвичайний рівень небезпеки – мапа

Будьте обережні! Українців попередили про високу ймовірність виникнення пожеж Попри бажання багатьох громадян провести вихідний…

13 години ago