НАЗК припинило держфінансування партії “Голос” через численні порушення

Національне агентство з питань запобігання корупції припинило державне фінансування партії “Голос”.

Про це йдеться в наказі НАЗК від 25 червня 2024 року. Таке рішення агентство прийняло, проаналізувавши звіти “Голосу” про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру. Зокрема, порушення були знайдені у звітах за третій і четвертий квартали 2020 року.

Як пише видання “Закон і бізнес”, в процесі перевірок НАЗК “були встановлені факти відмивання незаконних доходів і використання конвертаційних схем.

При цьому окремі члени “Голосу” тісно контактують з активістами-антикорупціонерами Віталієм Шабуніним і Юрієм Ніколовим, які відомі тим, що ухиляються від армії. І наприклад, щодо Шабуніна ДБР розслідує дві кримінальні справи – за ухилення від мобілізації та підробку документів НАЗК.

Лідером “Голосу” був співак Святослав Вакарчук, якого звинувачували у несплаті податків з мільйонних доходів і виступах на корпоративах російських олігархів вже після 2014 року.

Також видання нагадує, що “Голос” вже позбавляли держфінансування у 2020 році. Тоді причина полягала в тому, що партія включила недостовірні дані про видатки на суму 1,3 млн грн. Ці кошти нібито були виплачені 11 підприємствам за послуги, які не надавалися.

Крім того “Голос” перерахував 2 млн гривень ТОВ “Мейнтіс”, яке займається оптовою торгівлею зерном, тютюном і кормами для тварин. І ще 2,45 млн гривень ТОВ отримало від київського осередку “Голосу”. Хоча з 2018 до липня 2023 року підприємство не подавало жодної звітності, а його засновник перереєстрував ТОВ на своє імʼя за гроші.

Нагадаємо, раніше ексміністр охорони здоров’я Уляна Супрун звинуватила антикорупціонерів у підсиленні російської пропаганди, яка велася в західних країнах багато років, а зараз заважає отримувати зброю для боротьби з рф.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
moderator

Recent Posts

Плюс тисяча до пенсії: виплати українців у липні серйозно зростуть – названі категорії

Подробиці Виплати українців у липні серйозно зростуть – названі категорії В Україні деякі громадяни похилого…

8 години ago

ТЦК отримають доступ до банківських рахунків українців: і це ще не все, далі – гірше

Подробиці ТЦК отримають доступ до банківських рахунків українців - всі подробиці нововведення Працівникам ТЦК, ймовірно,…

9 години ago

Ці три категорії вже можуть готуватися до служби: кого з чоловіків можуть мобілізувати до 25 років?

Не всі чоловіки до 25 років можуть зачекати із мобілізацією до ЗСУ (не враховуючи добровольців…

10 години ago

“Мотивовані чоловіки, які хочуть захищати свої країну давно закінчилися”: військовий розповів, як зробити мобілізацію успішною

Військові, що воюють у зоні бойових дій тривалий час, регулярно проживають два великі тригери. Як…

11 години ago

Починаючи з 1 липня у Польщі радикально зміняться умови підтримки українських біженців.

Починаючи з 1 липня у Польщі радикально зміняться умови підтримки українських біженців. Якщо вірити статистиці,…

13 години ago

Під загрозою вся Україна: синоптики оголосили надзвичайний рівень небезпеки – мапа

Будьте обережні! Українців попередили про високу ймовірність виникнення пожеж Попри бажання багатьох громадян провести вихідний…

15 години ago