facebook

У вас є квартира чи будинок: чекайте на величезні штрафи вже з 1 липня

Гаманці стануть тоншими

Українцям доведеться заплатити за надто великі квартири та будинки
Українці, які мають “зайві” квадратні метри, повинні до 1 липня встигнути сплатити майновий податок, повідомлення про який розсилається персонально кожному власнику такої житлової площі або нежитлового приміщення, пише портал Знай.ua.

Майновим податком оподатковуються українці, у власності яких перебувають квартири площею понад 60 кв.м, будинки площею понад 120 кв.м, комбінації квартири та будинки площею понад 180 кв.м, а також нежитлові приміщення будь-якої площі. За наявності вказаної нерухомості Податкова служба України надсилає її власнику відповідне повідомлення, яке може бути отримане кількома способами:

Рекомендаційний лист, у якому потрібно підтвердження одержання.
Особисто: за місцем податкової адреси платника.
Через електронний кабінет платника податків: для тих, хто пройшов електронну ідентифікацію.
На сплату зазначеного податку надається лише 60 днів з моменту отримання податкового повідомлення-рішення. Тому українцям слід перевіряти на наявність повідомлення свою податкову адресу, яка може не співпадати з адресою реєстрації. Перевірка податкової адреси здійснюється через електронний кабінет платника податків.

Сума майнового податку залежатиме від рішення місцевих рад, які встановлюють його відсоткову ставку. Згідно із законодавством, ця сума не повинна перевищувати 1,5% від мінімальної заробітної плати на 1 січня звітного року за 1 квадратний метр площі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Виходячи з цього, максимальна процентна ставка майнового податку у 2024 році не повинна перевищувати 100,5 грн за один квадратний метр.

Уникнути обов’язкової сплати податку на майно зможуть ті, хто володіє нерухомістю на територіях активних бойових дій чи тимчасово окупованих територіях, оскільки з 1 січня 2023 року власники таких об’єктів звільнені від оподаткування.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...