facebook

Антикорупціонер Ніколов не бачить корупції у закупівлі «Укренерго» бронежилетів удвічі дорожче, – ЗМІ

Журналіст-антикорупціонер Юрій Ніколов не бачить корупції у закупівлі компанією «Укренерго» бронежилетів удвічі дорожче навесні 2022 року.

Натомість він звинувачує НАБУ і САП, котрі викрили цю схему, і захищає колишнього посадовця Сергія Тоцького, який отримав підозру у зловживанні владою за купівлю бронежилетів за завищеними цінами.

Про це пише «lenta.UA», вказуючи на тісні зв’язки Тоцького з рф.

 

Таким чином журналіст відверто виправдовує закупівлю дорогих бронежилетів. «За логікою Ніколова, корупціонер Тоцький міг спокійно обкрадати державу, адже «рашисти на порозі», і треба якнайшвидше вкрасти все, що досі не вкрадено?» – йдеться у статті.

Водночас у ЗМІ пов’язують нападки Ніколова на НАБУ і САП з його гарним ставленням до очільниці «Агенції оборонних закупівель» Марини Безрукової, яка є креатурою Тоцького у Міноборони і завдячує йому кар’єрою.

Проте, за даними ЗМІ, вона також може бути причетна і до схем із бронежилетами, і до «профанації з будівництвом укріплень обʼєктів «Укренерго».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«І якщо на 20 млн грн у «справі бронежилетів» ці особи примудрились вкрасти 10 млн, то скільки можна вкрасти з 320 мільярдів, виділених на оборонні закупівлі цього року, залишається лише гадати», – пише видання.

 

 

При цьому видання наводить низку документів і витягів, які свідчать, що Сергій Тоцький з 2015 року має російський паспорт і їздив до тимчасово окупованого Криму навіть після повномасштабного вторгнення.

А його батько – Володимир Тоцький служив у СБУ за часів Януковича і звинувачується у державній зраді через сприяння анексії Криму та розгону Майдану у 2014 році. Після того Тоцький-старший втік до Криму, де став позаштатним радником Аксьонова, а в 2021 році РНБО ввела до нього персональні санкції.

ЗМІ зазначає, що Сергій Тоцький, працюючи в «Укренерго», міг впровадити шкідливе програмне забезпечення у комп’ютерні системи компанії. А російські спецслужби можуть використати його для моніторингу стану енергосистеми України та координації нових ударів.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Сергію Тоцькому про підозру в організації схеми на закупівлі бронежилетів, через яку держава зазнала понад 10 млн. грн збитків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...