facebook

Навіщо так жорстко: як покарають жінок за неоновлення даних у ТЦК

Все буде згідно із законом

З 17 липня на деяких військовозобов’язаних жінок чекають покарання та обмеження
Відповідно до закону про мобілізацію у військовозобов’язаних є 60 днів, щоб оновити військово-облікові дані. Ця вимога стосується і жінок-медиків та фармацевтів, яких, у разі невиконання, після 16 липня каратимуть відповідно до законодавства, пише телеграм-канал Всевидяче ОКО.

Українкам залишилося не так багато часу, щоби відвідати ТЦК для оновлення військово-облікових даних. Як зазначив юрист громадського об’єднання “Центр економічно-правового розвитку” Андрій Корбецький, ігнорування правил військового обліку жінками-фармацевтами та жінками-медиками, які є військовозобов’язаними, призведе до адміністративної відповідальності.

“Тепер жінки, які перебувають на військовому обліку (медикині та фармацевтки), повинні оновити свої облікові дані в ТЦК. Недотримання цього обов’язку також призведе до штрафів і можливих тимчасових обмежень, наприклад, прав керування транспортом”, – зазначив Андрій Корбецький.

Оновлення військово-облікових даних можливе, крім ТЦК, в Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАПах) або через додаток “Резерв+”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо зазначені категорії жінок не оновлять свої дані, то згідно з нововведеннями до законодавства вони будуть мати проблеми з працевлаштуванням.

Водночас військовозобов’язаним жінкам не варто боятися негайної мобілізації після оновлення військово-облікових даних, оскільки за законом це можливо лише за особистою згодою жінок, тобто добровільно.

“Згідно з пунктом 12 статті 1 Закону “Про військовий обов’язок та військову службу”, жінок, які перебувають на військовому обліку, можуть призвати на службу або залучити до робіт із забезпечення оборони держави лише у добровільному порядку”, – уточнив юрист.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...