facebook

Силова мобілізація: у ТЦК зізналися – є лише дві законні причини на затримання

Військком назвавши всього два випадки, коли військовозобов’язаного можуть затримати насильно


В Україні продовжується загальна мобілізація, і в деяких випадках військовозобов’язаного можуть затримати силою. Про те, у яких саме випадках, розповів співробітник Полтавського ТЦК Олександр Мацько.

За його словами, ТЦК можуть зробити силове затримання військовозобов’язаного лише за двох умов – якщо людина перебуває у розшуку за порушення правил військового обліку або якщо у складі групи перебувають представники поліції.

Мацько наголосив, що в решті випадків людина тебе “може послати, розвернутися та піти”, і більше нічого вони не можуть зробити.

Нагадаємо, ТЦК почали виписувати штрафи, але їх отримують не тільки порушники, а й ті, хто вчасно оновив свої дані. За словами нардепа Олександра Федієнка, до нього звернулися громадяни, які після того, як зареєструвалися вчасно в застосунку “Резерв+”, отримали там повідомлення, що треба звернутися до ТЦК для уточнення даних.

Перший військовозобов’язаний не був на обліку в ТЦК, але після того, як він звернувся до ТЦК щодо уточнення даних, маючи актуалізацію через “Резерв+”, отримав штраф 17 тисяч грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Другий десь загубив військовий квиток, і коли прийшов оновити дані, після того, як уже це зробив через “Резерв+” отримав теж штраф 17 тисяч грн через втрату військового квитка. Третій випадок схожий на другий, але там військовозобов’язаний мав довідку від поліції про викрадення в нього документів разом із військовим квитком.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...