facebook

“Такої потужної негоди не чекав ніхто в Україні, в області пре навіжена злива”: прогноз про дощ приголомшив синоптиків

Тиждень, що розпочався по всій Україні з комфортної погоди, продовжує надавати нам можливість насолодитися прохолодними ночами та теплими серпневими днями.

Як інформує “НВ”, синоптикиня Наталка Діденко, на своїй сторінці у facebook, розповіла про практично ідеальну погоду, назвала області, де незабаром пройде дощ, а також день та регіон, з якого вже скоро розпочнеться спека.

“7-го серпня температура повітря залишається літньою комфортною. Протягом дня передбачається +24+29 градусів, у південній частині +28+31 градус. Ночі, звичайно, прохолодніші, +14+18 градусів, а любителям холодної погоди сподобається у Карпатах, +10+14 градусів. Між іншим, минулої ночі на горі Піп Іван спостерігалось +4 градуси! Дощі завтра пройдуть місцями на півночі, у центральних областях, ввечері ще й на Харківщині. На решті території – без істотних опадів”, — розповіла синоптикиня.

“У Києві завтра є ймовірність дощу з грозою. Температура повітря очікується вдень близько +25, +26 градусів. Тому поки що не бурчимо на погоду, бо вона практично ідеальна. Тепер, що стосується анонсованого ймовірного повернення сильної спеки в Україну. Скасування нема, але є уточнення, про що я ніколи не втомлюватимуся нагадувати — прогноз завжди потребує уточнення. Сильна спека, за попередніми прогнозами, прийде з 15-го серпня і розпочнеться дещо незвично — із західних областей. А вже потім пошириться на центр, північ, південь та схід України”, — попередила Діденко.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як інформує “НВ”, синоптикиня Наталія Птуха розповіла про класичну літню погоду найближчими днями, повідомила до кого завітають дощі та попередила, коли розпочнеться спека.

“Здебільшого суха погода у більшості областей очікується 7−8 серпня. А короткочасні дощі з грозами завітають хіба що на Харківщину і місцями північ та центр. Нічна температура повітря найближчими днями буде в межах +12…+17 градусів, а денна — від +22 до +27. Це переважно у західних, північних, центральних областях, а ось на південному сході, звичайно, вище — до +31 навіть буде. Але, знову ж таки, для цього регіону це типова літня температура”, — зазначила експертка.

“10 серпня задощить, передусім у центральних, північних та західних областях — опади принесе черговий атмосферний фронт, цього разу — з північного заходу. Загалом цього дня синоптична ситуація почне змінюватись, і вже з 11 серпня погоду визначатиме поле підвищеного тиску. А отже в кінці поточного тижня і на початку наступного в країні припиняться дощі і повернеться спека. Її нова хвиля, що надійде за тиждень, не буде такою ж інтенсивною і настільки ж тривалою, як була цього року у липні, наприклад, у Києві температура повітря може сягнути +30, у південних регіонах трохи вище”,- попередила Птуха.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...