facebook

Стосується всіх курців: з 1 вересня продаж буде заборонено

Продаж нікотиновмісних продуктів з 1 вересня здійснюватиметься за новими правилами, деякі з них продавати буде заборонено.

Законом України від 16.01.2024 № 3553-ІХ внесено зміни до Податкового кодексу. Згідно з цими оновленнями, з 1 вересня 2024 року операції з ввезення та продажу на території України товарів за кодом 2404 91 90 00 «Інші нікотиновмісні продукти для орального застосування» будуть обкладатися акцизним податком. Про це пише видання pmg.

Виробники та імпортери цих продуктів мали право до 1 липня 2024 року подати попередню заявку на отримання марок акцизного податку для маркування продукції. Для того, щоб ввезти або продавати ці товари на території України після 1 вересня 2024 року, потрібно отримати відповідні акцизні марки, оплатити їх вартість та податок.

Це означає, що з 1 вересня ввезення, зберігання, транспортування та продаж на території України нікотиновмісних продуктів без акцизних марок буде заборонено.

Нагадаємо, в Україні дорожчає картопля. Так, на сьогоднішній день основні продажі овочу ведуться виробниками в межах 13-18 грн/кг, що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Серед причин – обмежена пропозиція продукції. Відповідно, незабаром вона може здорожчати й у супермаркетах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...