facebook

На заході України військовий вбив побратима, щоб не повертати борг

Яворівський райсуд на Львівщині визнав винним військового Андрія В., який вбив знайомого, щоб не повертати йому борг. Злочинцеві призначили 11 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Zaxid.net.

У вироку, який оприлюднили у судовому реєстрі, зазначається, що підсудний уродженець Волині Андрій В. проходить військову службу у одній з частин у званні солдата. Влітку 2022 року вчинив ДТП, перебуваючи за кермом автомобіля, який належав його знайомому. Власник автівки оцінив пошкодження у 4,5 тисячі доларів та вимагав їх повернути.

За даними слідства, щоб уникнути боргових зобов’язань, підсудний вирішив вбити власника авто, який також проходив військову службу. Зловмисник вбив товариша, завдавши декілька ударів ножем, та закопав тіло.

У суді обвинувачений визнав свою провину та розповів деталі про той день, коли сталося вбивство. За його словами, він зустрівся із знайомим поблизу військової частини. Вони планували обговорити повернення боргу. Та між чоловіками виникла суперечка, яка і завершилася вбивством. Андрій В. після того, як закопів тіло, декілька днів намагався приховувати свій злочин, однак все ж вирішив зізнатися у скоєному.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вбитий був добровольцем і з початком повномасштабного вторгнення пішов служити у ЗСУ.

З цивільним позовом до суду звернулась сестра загиблого, його цивільна дружина та діти. Вони заявляли, що вбивця не вибачився перед ними та не пропонував жодної допомоги.

Колегія суддів визнача Андрія В. винним в умисному вбивстві. Йому призначили 11 років ув’язнення з конфіскацією майна. Також суд задовольнив цивільні позови родичів та зобов’язав засудженого виплатити їм 8,3 млн грн компенсації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...