facebook

Для ТЦК запровадять жорсткі обмеження: прем’єр Шмигаль заступився водіям – що забороняє

Ситуація із незаконними мобілізаціями водіїв рейсових автобусів потребує негайного вирішення. Державні органи повинні вжити всіх необхідних заходів для запобігання подібним випадкам у майбутньому та забезпечення дотримання прав і свобод громадян

Нещодавні випадки незаконного вилучення водіїв рейсових автобусів представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) викликали широкий суспільний резонанс та стурбованість як серед перевізників, так і серед населення загалом. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму виступі у Верховній Раді категорично засудив подібні дії, наголосивши, що вони неприпустимі та потребують негайного втручання.

Докладніше про те, що Шмигаль заступився за одну категорію громадян перед ТЦК, повідомляє РБК-Україна.

“Коли знімають ТЦК водіїв із намиста. Також неприпустима ситуація, коли їде просто рейсовий автобус і водія забирають”, – заявив прем’єр-міністр.

Шмигаль також наголосив на тому, що це питання потребує втручання Міністерства оборони України. Він закликав міністерство провести роботу з ТЦК, щоби подібні інциденти не повторювалися в майбутньому. Прем’єр висловив упевненість у необхідності перегляду та врегулювання підходів до мобілізації та обліку осіб призовного віку, щоб виключити подібні інциденти, які дестабілізують роботу транспортних компаній та порушують права громадян.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тема залучення водіїв громадського транспорту до мобілізаційних заходів стала предметом широкої громадської дискусії. Транспортні компанії по всій країні неодноразово скаржилися на випадки, коли їхніх водіїв, які потрапляють під заклик, забирали з маршрутів. Подібні ситуації викликають незручності для пасажирів, а й порушують стабільність роботи транспортних підприємств. Так, у червні цього року на Тернопільщині стався інцидент, коли водія рейсового автобуса зняли з рейсу для оновлення облікових даних у ТЦК, що спричинило хвилю невдоволення як серед пасажирів, так і серед колег водія.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...