Водії в паніці: вводять мінімальний та максимальний вік, коли можна за кермо

В Україні хочуть унормувати мінімальний та максимальний вік для допуску громадян до керування автомобілями та іншими транспортними засобами

В Україні хочуть унормувати мінімальний та максимальний вік для допуску громадян до керування автомобілями та іншими транспортними засобами. Це передбачає зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт №8082.

Цей законопроєкт в українському парламенті зареєстрували у вересні 2022 року. У лютому торік його включили до порядку денного. Народні депутати Верховної Ради досі не розглянули цей законопроєкт у першому читанні. Тому, що у ньому багато спірних моментів.

Мета законопроєкту – виконання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Цю Угоду Кабмін України затвердив у жовтні 2017 року.

Заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий розповів, що МВС України та нардепи зараз активно обговорюють положення цього законопроєкту. Драп’ятий упевнений, що народні депутати раніше чи пізніше, але обов’язково ухвалять цей документ у першому та у другому читанні й це лише питання часу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що зміниться для українських автомобілістів, якщо законопроєкт
По-перше, з’являться нові категорії транспортних засобів: АМ – мопед із максимальною швидкістю до 45 км/год, А1 та А2 – малі мотоцикли з розмежуванням потужності, А – великі, спортивні мотоцикли, В1 – квадроцикли.

По-друге, запровадять нові терміни дії водійських посвідчень. Термін дії посвідчення водія категорії В становитиме 10 років.

 

Тобто, всім українським водіям та водійкам до 19 січня 2033 року потрібно буде отримати нове посвідчення замість того, яке в них було до чинності закону.

По-третє, буде унормовано мінімальний та максимальний вік для управління ТЗ, стан здоров’я, а також умови для складання іспитів на отримання «прав». Це означає, що буде визначено основні умови для допуску до управління транспортним засобом.

Мінімальний вік в Україні, дозволений для складання іспитів на отримання посвідчення водія на право керування легковими автомобілями – 18 років. З 16 років можна відкрити категорії мопеди та мотоцикли, а з 21 року – інші категорії.

Саша

Recent Posts

Зловживання правами на інформацію та звернення

У зв’язку з активним обговоренням повідомленої раніше інформації про зловживання інформаційними правами хочу зауважити, що…

23 хв. ago

“Ми всі в глухому куті”: батьків збентежило домашнє завдання з математики для 7-річних дітей

Шкільна задачка виявилася надскладною. Мати семирічної дівчинки Енджі Вернер опинилася у дивній ситуації, коли намагалася…

2 години ago

Мобілізацію від 18 до 25 років можуть заборонити – нардеп

  Військове командування має намір зупинити мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років обмежено…

4 години ago

Синоптикиня повідомила, коли та де температура повітря опуститься до нуля

Загалом в областях буде тепло. До кінця цього тижня нічна температура повітря може опуститися до…

6 години ago

“Долар раптово зробив несподівний стрибок, курс валют приголомшив всіх в Україні”: що відбувається в обмінниках?

Середній курс продажу долара в Україні знизився до 41,80 гривень, а курс євро піднявся до…

8 години ago

Протермінований паспорт за кордоном: що робити чоловікам призовного віку

Серйозні труднощі можуть спіткати українських чоловіків, які перебувають за кордоном і мають прострочений закордонний паспорт.…

9 години ago