facebook

“Дoлaр нeсeться дo чeрвoнoї мeжi, курс вaлют прuгoлoмшuть дo кiнця рoку”: eкспeртu скaзaлu, щo стaнeться в oбмiннuкaх

Курс валют на 25 вересня: скільки коштуватимуть долар, євро і злотий. Фінансовий аналітик Андрій Шевчишин вважає, що долар щодо гривні буде тільки дорожчати до кінця 2024 року. За його словами, валюта може перевалити за позначку в 42 гривні.

Як інформує “УНІАН”, експерт у коментарі 24 Каналу заявив, що стабільність і регулярність фінансування України з боку партнерів визначатиме, чи зможе Київ виконати бюджет на наступний рік. Він зазначив, що чим вищий курс, тим більші гривневі надходження.

“Якщо ми на наступний рік очікуємо 35-38 мільярдів зовнішньої допомоги, то ми розуміємо, що одна гривня девальвації дає нам відповідні додаткові надходження”, – зазначив аналітик.

Шевчишин також спрогнозував курс долара в Україні до кінця року:

Я очікую, що ми вийдемо на 42,7 гривні за долар до кінця цього року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Курс долара в Україні – прогнози експертів до кінця року

 

Аналітик Олексій Козирєв вважає, що курс долара в Україні на готівковому ринку до кінця року наблизиться до рівнів коридору в 42-43 гривні за долар.

Зі свого боку президент Асоціації українських банків Андрій Дубас вважає, що до кінця 2024 року долар може перебувати в діапазоні 41,3-41,7 гривні за долар.

Крім того, банкір Тарас Лісовий вважає, що долар навряд чи почне дешевшати щодо гривні, валюта навпаки продовжить тенденцію до повільного подорожчання до кінця цього року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...