facebook

Доведеться заплатити замість сусідів: все що потрібно знати про нововведення для українців

Мешканці багатоквартирного будинку платитимуть за воду і тепло за показами загальнобудинкового лічильника, але з урахуванням показань квартирних вузлів. Цю інформацію передає “ХВИЛЯ”.

 

 

Нова методика була затверджена в Мінрегіоні. Відтепер, якщо показники, зняті комунальниками загальнобудинкового лічильника теплової енергії, будуть значно відрізнятися від сумарних показників квартирних лічильників, то решту суми розділять між усіма мешканцями будинку.

Крім того, мешканці квартир будуть оплачувати опалення місць загального користування та допоміжних приміщень будівлі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Обсяг теплової енергії, спожитої на опалення місць загального користування, визначається на підставі показів вузлів розподільного обліку або приладів-розподілювачів у разі оснащення ними 100 % місць загального користування і допоміжних приміщень. При відсутності вузлів розподільного обліку обсяг теплової визначається як частка від загального обсягу споживання теплової енергії на опалення будівлі:

одноповерхова будівля — 20 %;
двоповерхова — 18 %;
триповерхова — 16 %;
чотириповерхова — 14 %;
п’ятиповерхова — 12 %;
шестиповерхова і вище — 10 %.
Згідно з рішенням співвласників будинку зазначені частки споживання теплової енергії можуть визначатися із застосуванням понижуючого коефіцієнта від 0,2 до 0,9 залежно від теплотехнічних характеристик огороджувальних конструкцій (характеристик заповнення дверних віконних, балконних і дверних блоків, наявності тамбурів, якості теплоізоляції інженерних систем і т. д.).

Якщо в будинку є вбудований паркінг, то за опалення цієї площі доведеться платити власникам паркомісць.

Для власників кутових квартир та квартир, які розташовані над арками, перших і останніх поверхах будівлі, також передбачено застосування поправочних коефіцієнтів:

Рішення співвласників багатоквартирного будинку про застосування поправочних коефіцієнтів приймається у відповідності з вимогами Закону про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку.

Крім того, встановлюється нормативна температура повітря в опалювальному приміщення (18 С), яка також буде впливати на розподіл обсягу спожитих послуг.

Методикою також встановлено порядок визначення обсягу втрати теплової енергії в трубопроводах і обладнанні внутрішньобудинкової системи гарячого водопостачання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...