facebook

Частину руки можуть ампутувати: український моряк потребує негайної допомоги

Стан здоров’я полоненого українського моряка Василя Сороки різко погіршився.

Військовослужбовець потребує негайної медичної допомоги, в іншому випадку він втратить частину руки. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова в Facebook.

“Дізналася від Віктора Сороки про стан здоров’я його пораненого сина. У хлопця ще більше набрякла і посиніла рука і якщо йому не надати невідкладну медичну допомогу, частину кінцівки доведеться ампутувати”, — розповіла омбудсмен.

Денісова звернулася до в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун та попросила втрутитись у ситуацію та знайти лікаря у Москві, який зможе потрапити до СІЗО “Матросская тишина”, відвідати там Василя Сороку та надати висновки щодо термінової та вкрай необхідної медичної допомоги.

Також омбудсмен зателефонувала до Радника Президента РФ, Голови Ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини Михайла Федотова і повідомила про тяжкий стан здоров’я пораненого моряка.

“Вже відправила офіційне звернення до Михайла Федотова з вимогою забезпечити надання належної медичної допомоги та посприяти у проведенні обстеження фахівцями”, – зазначила Денісова.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...