facebook

Україною може пройти новий європейський автобан – аж до Греції (карта)

За кілька років в Україні можуть розпочати будівництво одразу кількох автобанів. Нові транспортні коридори проходитимуть до Польщі, Литви, Румунії, Болгарії та Греції.

Про це розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян, пишуть Факти ICTV.

Нині вітчизняні чиновники ведуть активні перемовини зі своїми європейськими колегами на предмет фінансової підтримки цих проектів.

” Сподіваюся, що за допомоги Єврокомісії й країн ЄС ми розбудуємо низку нових транспортних коридорів територією України. А саме – Віа Карпатія, також автобан Гданськ – Одеса. Ведемо зараз мову про автобан з Греції через Болгарію й Румунію до України”,– розповів міністр.

Нагадаємо, з наступного року в Україні має відновити свою роботу Дорожній фонд. Кошти з нього мають піти на ремонт існуючих доріг в Україні, зношеність яких нині перевищує 80%. Аби їх залатати, потрібно щонайменше 50 млрд грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Торік на ремонт виділили лише 10 млрд. Цього року міністр сподівається на втричі більшу суму. А вже з наступного очікує на майже 40 млрд грн.

Саме з 2018-го в Дорожній фонд має йти 50% від усіх акцизів за імпортоване пальне, з 2019-го – 75%, а з 2020-го – усі 100%. Вони витрачатимуться безпосередньо на ремонт українських автошляхів.

” Я сподіваюся, що ця схема працюватиме ефективно. І ми нарешті будемо відбудовувати українські автошляхи”,– додав Омелян.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...