facebook

Йому було лише 20 років: У Росії замучили українського політв’язня

ЗМІ повідомили про смерть українського політв’язня у СІЗО російського Ростову. Новину передають Патріоти України.

“Двадцять дев’ятого квітня у ростовському слідчому ізоляторі через серцеву недостатність помер громадянин України Артур Панов, якого російська влада звинувачує в підготовці терористичного акту”, – повідомляє російське видання Фонтанка.

14 лютого в Північно – Кавказькому військовому окружному суді міста Ростов-на-Дону почався судовий процес у справі Артура Панова, разом з ним на лаві підсудних також опинився і ростовський студент, якому інкримінують сприяння у злочинній діяльності українця.

На момент затримання Панову не було і 18 – ти років. Відомо, що перебуваючи під вартою Панов Артур неодноразово оголошував голодування та піддавався тортурам, що могло призвести до різкого погіршення стану здоров’я.

“Схоже Московія замордувала чергового українця. Вимагаю від МЗС України та Уповноваженої ВРУ з прав людини Валерії Лутковської негайно з’ясувати у випадку підтвердження всі подробиці смерті Артура Панова. Добитися повернення тіла Артура Панова в Україну для поховання з належними почестями”, – заявив депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук. “ГПУ в свою чергу просто зобов’язана порушити кримінальне провадження проти посадових осіб РФ за вбивство шляхом незаконного позбавлення волі українського громадянина”, – наголосив політик.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...