Лідером вільного світу є Меркель, а не президент США – оглядачі про Сочі, Трампа, Путіна

Саме канцлер Німеччини Ангела Меркель на сьогоднішній день є лідером вільного світу. Про це заявив колишній посол США в Україні Стівен Пайфер, експерт впливового аналітичного центру Brookings Institution (Вашингтон).

“У вівторок лідер вільного світу мала складні дискусії із Володимиром Путіним. Інші новини – Путін поговорив телефоном з президентом США Трампом”, – написав колишній дипломат у Twitter напередодні.

Лідером вільного світу (тобто країн, які серед інших сповідають демократію, повагу до прав та свобод людини як провідну цінність – прим. ГА) традиційно називають президента США, оскільки саме Америка виступала у ході «холодної війни» лідером блоку країн-противників “соціалістичного табору”.

“Меркель закликала Путіна виконувати припинення вогню передбачене Мінськими угодами, заявила, що Україна має отримати контроль над державним кордоном. Вона також підняла тему прав людини… Прочитайте повний текст прес-конференції. Меркель підняла важливі питання”, – також відзначив Пайфер у середу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Варто відзначити, що колишній посадовець Держдепу США, Пайфер критично налаштований щодо президента США. Часто робить відповідні заяви у соціальних мережах та поширює матеріали про буцімто зв’язки Трампа з Росією та цілеспрямоване сприяння Росії обранню республіканця на посаду президента.

Меркель критикувала Путіна в обличчя за переслідування геїв, Україну, кібервійну, фейкові новини, втручання у вибори. Таке може робити лише лідер
Боян Пачевський, журналіст
Як відомо, у вівторок відбулась зустріч канцлера Німеччини Анґели Меркель та президента Росії Володимира Путіна. На спільній прес-конференції із Путіним Меркель підняла тему порушення прав геїв у Росії. Канцлер Німеччини також піднімала питання України: виконання Мінських угод, діяльності ОБСЄ та ін.

Того ж дня відбулась телефонна розмова президента США із Путіним. За інформацією Білого дому, розмова була конструктивною і стосувалась варіантів вирішення кризи у Сирії та КНДР. Розшифровка розмови, оприлюднена Кремлем, натомість наголосила на можливості зустрічі президентів двох країн у Німеччині у липні.

Низка оглядачів за наслідками дня відзначили, що Меркель проявила характер, виступивши на захист прав людини.

“Меркель критикувала Путіна в обличчя за переслідування геїв, Україну, кібервійну, фейкові новини, втручання у вибори. Таке може робити лише лідер”, – твітує кореспондент The Sunday Times Боян Пачевський.

“Пані Меркель гідно представляє мене. Ось що я відчуваю”, – твітувала євродепутат Ребекка Гармс.
При цьому відомий аналітик з питань Східної Європи Александер Кларксон, викладач Королівського коледжу у Лондоні, відзначив, що гострі заяви Меркель у Москві варто сприймати як частину її виборчої кампанії, а сама Росія на Заході активно використовується як цап відбувайло.

“Ангела Меркель у Сочі провела успішний захід своєї виборчої кампанії”, – твітував Кларксон.

“Не думаю, що Путін вже усвідомив, що за його рахунок європейські політики набирають необхідні бали у ході виборчої кампанії”, – також писав Кларксон.

annashchesna

Recent Posts

ТЦК почали активно вилучати авто у людей: військком забирав їх собі – людей приголомшили деталями

Представник ТЦК постане перед судом Кричущий випадок свавілля представника запорізького військкомату, який самовільно вилучив транспортні…

2 години ago

Не перерахували пенсію: ПФУ заплатить величезні компенсації пенсіонерам – як оформити

Подробиці Пенсіонер відсудив у ПФУ понад 150 тисяч гривень Громадяни пенсійного віку, які не змогли…

4 години ago

Кабмін скасував: у поліції попередили водіїв – вимикати фари з 1 травня чи ні

Важливе нововведення З 1 травня скасовано часовий інтервал використання денних ходових вогнів за межами населеного…

6 години ago

Батьки, краще сядьте: до школи змусять ходити з 3-х років

Оце так поворот Україна якнайшвидше має переходити на 12-річну систему середньої освіти, при цьому шкільне…

9 години ago

Рада дісталася до пенсій: нардепи все ж таки затвердили радикальні зміни – все по-новому

Подробиці Нардепи все ж таки затвердили радикальні зміни Ухвалено рішення про пенсії для українців, які…

10 години ago

“Краще б здох на війні”: ганебна ситуація, яка сталася, обурила громадськість

Ганебний випадок стався у Вербну неділю в Тернополі. З агресією, хамством і зневагою зіткнувся ветеран…

12 години ago