facebook

Лідером вільного світу є Меркель, а не президент США – оглядачі про Сочі, Трампа, Путіна

Саме канцлер Німеччини Ангела Меркель на сьогоднішній день є лідером вільного світу. Про це заявив колишній посол США в Україні Стівен Пайфер, експерт впливового аналітичного центру Brookings Institution (Вашингтон).

“У вівторок лідер вільного світу мала складні дискусії із Володимиром Путіним. Інші новини – Путін поговорив телефоном з президентом США Трампом”, – написав колишній дипломат у Twitter напередодні.


Лідером вільного світу (тобто країн, які серед інших сповідають демократію, повагу до прав та свобод людини як провідну цінність – прим. ГА) традиційно називають президента США, оскільки саме Америка виступала у ході «холодної війни» лідером блоку країн-противників “соціалістичного табору”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Меркель закликала Путіна виконувати припинення вогню передбачене Мінськими угодами, заявила, що Україна має отримати контроль над державним кордоном. Вона також підняла тему прав людини… Прочитайте повний текст прес-конференції. Меркель підняла важливі питання”, – також відзначив Пайфер у середу.

Варто відзначити, що колишній посадовець Держдепу США, Пайфер критично налаштований щодо президента США. Часто робить відповідні заяви у соціальних мережах та поширює матеріали про буцімто зв’язки Трампа з Росією та цілеспрямоване сприяння Росії обранню республіканця на посаду президента.

Меркель критикувала Путіна в обличчя за переслідування геїв, Україну, кібервійну, фейкові новини, втручання у вибори. Таке може робити лише лідер
Боян Пачевський, журналіст
Як відомо, у вівторок відбулась зустріч канцлера Німеччини Анґели Меркель та президента Росії Володимира Путіна. На спільній прес-конференції із Путіним Меркель підняла тему порушення прав геїв у Росії. Канцлер Німеччини також піднімала питання України: виконання Мінських угод, діяльності ОБСЄ та ін.

Того ж дня відбулась телефонна розмова президента США із Путіним. За інформацією Білого дому, розмова була конструктивною і стосувалась варіантів вирішення кризи у Сирії та КНДР. Розшифровка розмови, оприлюднена Кремлем, натомість наголосила на можливості зустрічі президентів двох країн у Німеччині у липні.

Низка оглядачів за наслідками дня відзначили, що Меркель проявила характер, виступивши на захист прав людини.

“Меркель критикувала Путіна в обличчя за переслідування геїв, Україну, кібервійну, фейкові новини, втручання у вибори. Таке може робити лише лідер”, – твітує кореспондент The Sunday Times Боян Пачевський.

“Пані Меркель гідно представляє мене. Ось що я відчуваю”, – твітувала євродепутат Ребекка Гармс.
При цьому відомий аналітик з питань Східної Європи Александер Кларксон, викладач Королівського коледжу у Лондоні, відзначив, що гострі заяви Меркель у Москві варто сприймати як частину її виборчої кампанії, а сама Росія на Заході активно використовується як цап відбувайло.

“Ангела Меркель у Сочі провела успішний захід своєї виборчої кампанії”, – твітував Кларксон.


“Не думаю, що Путін вже усвідомив, що за його рахунок європейські політики набирають необхідні бали у ході виборчої кампанії”, – також писав Кларксон.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...