facebook

Якщо здається, що все йде шкереберть, просто згадайте про ці 8 порад. Стане легше.

Життєві поради
Це – уривок зі щоденника моєї бабусі, датованого 16 вересня 1977 року. Я прочитав його приблизно 10 років тому. Він буде нагадувати мені, що завжди є те, за що потрібно бути вдячним. І незалежно від того, наскільки добре чи погано я себе почуваю, я повинен щодня прокидатися і дякувати за життя, тому що хтось десь відчайдушно бореться за нього, – пише письменник Марк Чернов, йдеться у джерелі.


Правда в тому, що щастя – не у відсутності проблем, а в здатності справлятися з ними. Ось кілька нагадувань про це:
1. Біль є частиною зростання.
Іноді життя закриває двері, тому що пора рухатися вперед. Це навіть добре, тому що часто ми не починаємо рухатися, поки обставини не змусять нас. Коли настають важкі часи, нагадуйте собі, що немає болю без мети. Рухайтеся від того, що заподіює Вам біль, але ніколи не забувайте про отриманий урок. Те, що Ви боретеся, не означає, що Ви зазнаєте невдачі. Кожен великий успіх вимагає гідної боротьби. Все налагодиться; швидше за все, не через мить, але в кінцевому рахунку все буде … Пам’ятайте, що є два види болю: біль, який заподіює біль, і біль, який змінює Вас. Замість того, щоб чинити опір цьому болю, дайте йому допомогти Вам.

2. Все в нашому житті – тимчасово.

Завжди, коли йде дощ, ми знаємо, що він закінчиться. Кожен раз, коли Вам болить, рана заживає. Після ночі завжди настає день – щоранку нагадує Вам про це, але тим не менше Ви часто забуваєте це і вважаєте, що ніч триватиме завжди. Ніщо не триває вічно. І це теж пройде.
Якщо все добре просто зараз, насолоджуйтеся цим, тому що так не буде тривати вічно. Якщо все погано, не хвилюйтеся – і це не назавжди. Те, що життя важке в цей момент, не означає, що Ви не можете сміятися. Якщо вас щось турбує, це не означає, що Ви не можете посміхнутися. Кожен момент подарує Вам новий початок і нове закінчення. Кожну секунду Ви отримуєте другий шанс. Шанс, який Ви повинні використовувати.

3. Хвилювання і скарги нічого не змінять.

Ті, хто скаржиться найбільше, домагаються менше всіх. Завжди краще спробувати зробити щось більше і потерпіти невдачу, ніж нічого не зробити і досягти успіху. Ніщо не закінчено, якщо Ви програли; все закінчено, якщо Ви тільки скаржитеся. Якщо Ви вірите в щось, продовжуйте намагатися. Не дозволяйте тіням минулого затьмарювати Ваше майбутнє. Дозвольте набутому досвіду поліпшити ваше життя. І незалежно від того, що відбудеться в кінцевому рахунку, пам’ятайте – справжнє щастя починає прибувати тільки тоді, коли Ви припиняєте скаржитися на Ваші проблеми і починаєте бути вдячними за всі ті проблеми, яких у Вас нема.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

4. Ваші шрами є символами Вашої сили.

Ніколи не соромтеся шрамів, які подарувало вам життя. Шрам означає, що болю більше немає, і рана затяглася. Це означає, що Ви перемогли біль, отримали урок, стали сильнішим. Шрам є татуюванням тріумфу. Не дозволяйте Вашим шрамам тримати Вас в заручниках. Не дозволяйте їм змушувати Вас жити в страху.

5. Кожна невелика боротьба є кроком вперед.
Терпіння – не в очікуванні; воно в здатності зберігати гарний настрій, наполегливо працюватина Ваші мрії. Тому, якщо Ви збираєтеся спробувати, йдіть до кінця. Інакше в старті немає ніякого сенсу. Це може означати втрату стабільності і комфорту на деякий час. Можливо, ви не спати стільки, скільки Ви звикли, протягом багатьох тижнів поспіль. Це може означати зміну Вашої зони комфорту. Це може означати жертвування відносин і всім, що Вам знайоме. Це може означати появу часу, який Ви проведете на самоті. Але саме самотність робить багато речей можливими. Це своєрідний тест на витримку, на те, наскільки Ви дійсно хочете досягти мети. І тоді Ви зрозумієте, що боротьба – не перешкода на шляху, це – шлях. І він вартий того. Немає найкращого почуття у світі … ніж усвідомлення того, що ви живі.

6. Негатив інших людей – не Ваша проблема.

Будьте впевнені, коли погане оточує Вас. Посміхайтеся, коли інші спробують перемогти Вас. Це – легкий спосіб підтримати свій інтерес. Коли інші люди будуть говорити про Вас погано, продовжуйте бути собою. Не дозволяйте іншим змінювати себе. Ви не можете приймати все занадто близько, навіть якщо це здається особистим. Не думайте, що люди роблять щось заради Вас. Вони роблять щось заради себе.
Перш за все, ніколи не міняйтеся для того, щоб справити враження на когось, хто говорить, що Ви не досить гарні. Міняйтеся, якщо це робить Вас кращими і веде Вас до більш яскравого майбутнього. Люди будуть говорити незалежно від того, що Ви робите або як добре Ви робите це. Всі жарти в сторону – у вас тільки одне життя. Тому робіть те, що робить Вас щасливим і будьте з тим, з ким Вам добре.

7. Те, що повинно бути, в кінцевому рахунку БУДЕ.

Благословення є в кожній боротьбі, з якою Ви стикаєтеся, але Ви повинні бути готові відкрити серце і розум, щоб побачити їх. Ви не можете змусити події відбуватися. В цей момент Ви повинні відпустити і дозволити тому, що призначене трапитися.
Любіть Ваше життя, довіряйте Вашої інтуїції, ризикуйте, втрачайте і знаходьте щастя, вивчайте через досвід. Це – довга поїздка. Ви повинні припинити весь час хвилюватися, поміркувати над деякими питаннями. Смійтеся, живіть в кожен момент життя і насолоджуйтеся життям. Ви можете не знати точно, куди ви мали намір піти, але ви в кінцевому рахунку прибудете туди, де ви повинні бути.

8. Найкраще, що Ви можете зробити – продовжувати рухатися.

Не бійтеся розсердитися. Не бійся полюбити знову. Не дозволяйте тріщинам в своєму серці перетворюватися в рубці. Зрозумійте, що сила збільшується щодня. Зрозумійте, що хоробрість красива. Знайдіть у Вашому серці те, що змушує інших посміхатися. Пам’ятайте, що Ви не маєте потреб в багатьох людях у своєму житті, тому не прагніть мати більше «друзів». Будьте сильні, коли буде важко. Пам’ятайте, що всесвіт завжди робить те, що є правильним. Визнайте, коли Ви будете помилятися і отримайте уроки з цього. Завжди озирайтеся назад і дивіться, чого Ви досягли, і пишайтеся собою. Не змінюйтеся ні для кого, якщо Ви не хочете. Робіть більше. Живіть простіше…

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...