facebook

Лист мудрої жінки молодим дівчатам

«Відносини повинні бути простими як дві копійки, адже любов не прорахувати».

— Відносини, які мають шанс бути довгостроковими, не повинні бути складними за визначенням. Ну скільки часу людина здатна виносити мозок собі й іншим в режимі нон-стоп? Ну півроку, рік, в особливо запущених випадках — пару років. А потім він усіх дістає остаточно і публіка в скорботному мовчанні покидає зал для глядачів, залишаючи героя на самоті потіти на сцені під жаром софітів.
Так звані складні відносини, всі ці прийшов-пішов і багатогодинні розмови про високе — це, пардон, від надлишку вільного часу. Це неправильні відносини. Серйозно. Це як якщо ви приходите в автосалон і хочете бентлі, хоча ваших коштів в кращому разі вистачає на перший внесок за жигулі в базовій комплектації. Ви можете приходити в цей салон роками, але все, що вам світить — це таки жигулі. Ви будете говорити, що бентлі — єдине, що вам підходить, ви говорите всім своїм рідним і друзям, ви будете робити скорботне обличчя і заламувати руки, ви зіпсуєте собі життя, ви зведете страждання в фетиш, але ви жодного разу не задумаєтеся, що все, що вам потрібно — це міцна, надійна робоча конячка з працюючим кондиціонером, чистим салоном і правильно підібраною гумою, яка доставить вас з пункту А в пункт Б, пише джерело.
Неважливо, геній чи він фізик або простий Вася-фрезерувальник, неважливо, яка в нього освіта, на скількох мовах він говорить, скільки жінок у нього було і чи хороші він пише вірші, важливо лише те, наскільки вам з ним комфортно. Якщо він доводить вас до депресії, якщо вам з ним не менш погано, ніж без нього, якщо ви знаєте, що вам з ним нічого не світить, якщо він виносить вам мозок, якщо він любить всі ці фразочки «Я не готовий» або «Нам треба почекати» або «Мені треба подумати» або «Це так складно», кидайте його. Чи любили ви його дійсно чи це була всього лише примха — ви зрозумієте тільки пізніше, тому що ви зовсім нічого не втрачаєте.
Любов взагалі не піддається визначенню стан, за любов часто помилково приймають жадання, повагу, звичку, заздрість, бажання поквитатися і багато чого ще. Від «складних» відносин ви не виграєте нічого, крім головного болю. Якщо він потрібен вам, цей головний біль, якщо ви жити без нього не можете, знайдіть в собі сміливість зізнатися, що вам потрібен не цей конкретний чоловік, а той головний біль, який ви з ним отримуєте. І навчіться витягати головний біль з більш продуктивних відносин, просто попередьте правильного чоловіка, що по середах і суботах ви — стерво, нехай він заздалегідь підготується.
Ще раз і ще раз: відносини повинні бути простими.
Вам з цією людиною дітей народжувати, господарство вести, плани будувати, ходити в гості, спілкуватися з ріднею і взагалі вести найпримітивний спосіб життя. І якщо ви думаєте, що мине вас ця чаша, ви дуже сильно помиляєтеся.
Воно ж як буває? Спочатку нам потрібен високий, стрункий, красивий, романтичний, перспективний чоловік і тільки набагато пізніше ми розуміємо — що нам потрібна просто людина, на яку можна покластися, яка буде поруч не тоді, коли у нього в голові правильно перемкнуло. А завжди. Завжди, розумієте? Тому надійність — вкрай важлива якість.
Він допомагатиме у найскладніші моменти життя, і крок вправо, крок вліво — кінець. Тому відповідальність — теж вкрай важлива якість.
Вам захочеться ділитися з ним радістю і печаллю, перемогами і поразками, мріями і побоюваннями, тому вміння співпереживати — це взагалі капець як важливо.
Ви вивчите його вздовж і впоперек, ви будете розуміти один одного з півслова, ви врешті-решт звикнете один до одного, ви будете продовжувати скандалити і миритися, тому що він все-таки не ви, це інша людина, хоч він і підлаштувався під вас так само, як і ви під нього. Тому терпимість — без неї ну просто ніяк.
І ви постійно будете поступатися один одному частину себе, частинку за частинкою відгризаючи свої холостяцькі звички, це модне нині слово компроміс, так що гнучкість — це теж дуже-дуже важливо.
І ви будете приймати важливі рішення, разом і окремо, рішення, які цілком здатні змінити ваш поточний уклад життя, так що без довіри — ну просто ніяк взагалі.
Задумайтеся, ось коли вам було 20, ви ж ні про що це не думали, вірно? Вам хотілося, щоб він хвацько покатав вас на крутій машині, подарував квіти і красиво так поцілував. І щоб ви любувалися його прекрасними очима і взагалі були б як на картинці. Так от насправді все це неважливо. Плювати, красивий він чи ні, високий чи низький, стрункий або огрядний. Все, що вам від нього потрібно — це усвідомлення, що ось з цією людиною-і у вогонь, і у воду, і в мідні труби, і що коли він поруч-вам дуже добре. І що без нього вам набагато гірше, ніж з ним.
І, я вас запевняю, коли ви обернетеся назад років через 20, коли будете як і раніше розчулюватися, вимірюючи його температуру і допомагаючи писати заповіт, хоча він усього лише один раз чхнув, і коли ви перестанете вести нарешті задушевні розмови «А куди ми рухаємося», тому що ви вже прийшли туди, куди вам потрібно, ось це і буде любов. Любов заздалегідь не прораховується. Ніколи.
А всі ці «складні» відносини — ну краще підіть на курси крою і шиття або сиротам допоможіть. Залиште свій бідний мозок в спокої, у нього і без вас клопоту повна голова.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...