facebook

Росія наполягає на перенесенні Всеправославного Собору

Раніше три церкви відмовилися від участі в Соборі, а одна виступила за його перенесення.
synaxe2014

РПЦ відмовилася від участі у Всеправославному соборі, який передбачалося провести 16-27 червня на Криті, і наполягає на перенесенні події.

“У Всеправославному соборі повинні брати участь всі церкви, і тільки в цьому випадку рішення Собору будуть легітимними”, – заявив за підсумками надзвичайної сесії Синоду в Москві глава відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон.

Він нагадав, що в останні дні відразу кілька помісних Православних церков – Болгарська, Антіохійська і Грузинська – відмовилися від участі в Соборі, а Сербська церква виступила за його перенесення.

При цьому Константинопольський патріархат, відповідальний за підготовку форуму, відкинув ініціативу Московського патріархату скликати передсоборну нараду, на якій можна було спробувати врегулювати спірні моменти.

Нагадаємо, глобальний православний з’їзд ініціювало керівництво Московського патріархату. Всеправославний собор не проводився вже понад тисячоліття. Серед тем, які планувалося розглянути, були питання сім’ї, посту, місії церкви в сучасному світі і проблеми представників діаспори тощо.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...