facebook

Україна перестала постачати в РФ важливий медпрепарат

Харківський завод хоче відпускати препарат за старими цінами.

1831378

Поставки в Росію мезатону – анестетику, внесеного до переліку життєво необхідних лікарських препаратів, припинені Україною.

Як пише Коммерсантъ, мезатон (непатентована назва – фенілефрин) виготовляється Дослідним заводом при Харківському державному науковому центрі лікарських засобів.
Це популярний анестетик, який використовується для місцевого і загального наркозу, застосовується при травмах, пораненнях і гострій недостатності кровообігу.
Запас мезатону повинен знаходитися в кожній клініці, а також у бригад швидкої допомоги.
“У 2010 році уряд Росії склав перелік життєво необхідних і найважливіших лікарських препаратів, куди увійшов і мезатон. Але з тих пір його закупівельна ціна не змінювалася. У нас немає можливості перереєструвати ціну на препарат. На цей момент ми просто більше не можемо поставляти його за колишньою ціною. Це означало б, що ми працюємо собі у збиток”, – заявила представник заводу Наталія Крук.
Відмова від поставок мезатону в Росію, за словами представника підприємства, не пов’язана з політикою.
“Ми хочемо працювати з Росією, але, як і будь-яке комерційне підприємство, хочемо отримати прибуток. А на старих умовах це вже неможливо”, – додала Крук.
Зазначається, що востаннє мезатон ввозився на територію РФ в серпні 2015 року. Згідно з опитуваннями медиків з кількох регіонів РФ, мезатон у них або вже закінчився, або його вкрай обмаль.
Як повідомляв Корреспондент.net, 9 червня в Україні заборонили реалізацію фармацитрону.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...