facebook

9 послуг, якими можна скористатися в літаку безкоштовно

Ми не завжди знаємо про все те добро, якими можемо скористатися, подорожуючи різними видами транспорту. Наприклад, є речі, які у літаку передбачені для пасажирів абсолютно безкоштовно. Ось їхній перелік – беріть собі на замітку і в найближчому польоті сміливо звертайтеся за цими бонусами до бортпровідників.

 Екскурсії в кабіну пілота

Виявляється, багато пілотів раді провести для дітей (та й не тільки) міні-екскурсію у свої володіння після того, як літак приземлився.

Добавка

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо летите рейсом із включеною їжею, то можете попросити добавку. Правда, у випадку, якщо усі пасажири вже були обслужені, але не вся їжа була роздана. Часто це залежить від часу відправлення літака: наприклад, на пізніх нічних рейсах чимало пасажирів відмовляються від їжі.

А ще замість пропонованих зазвичай чаю або кави можна попросити гарячий шоколад, газовану воду і соки.

Ліки і бинти

На всіх літаках є аптечка із найбільш затребуваними ліками (болезаспокійливими, протикислотними та ін.). Обов’язково є бинти – для невеликих порізів. Бортпровідники також навчені робити із пакетів льодові компреси для травм.

Допомога в пошуку лікаря

Якщо у пасажира раптово виникла гостра проблема зі здоров’ям, бортпровідники зможуть допомогти вам швидко знайти медичного працівника на борту. Для цього вони зроблять відповідне оголошення. А деякі авіалінії навіть здійснюють програму, яка надає лікарям певні бонуси, якщо вони заявлять про себе ще до польоту.

Обмін місцями

Бортпровідники часто допомагають пасажирам обмінюватися місцями, якщо у них є на це час. Але краще скажіть їм про це відразу після посадки у літак. Вас можуть попросити почекати, поки всі не зайняли свої місця або лайнер не набрав крейсерську швидкість. Можливо також пересісти з економ-класу у бізнес-клас.

Вологі серветки

Потік пасажирів, що проходить через літаки щодня, перетворює відкидні столики, підлокітники і кнопки у «фабрику мікробів». Якщо ви хочете почистити простір довкола себе, попросіть у бортпровідника кілька вологих серветок, які зазвичай є на борту.

Алкоголь

Чимало авіакомпаній пропонують на довгих міжнародних перельотах безкоштовні алкогольні напої.

Корисні дрібниці

На міжнародних рейсах зазвичай є запас навушників, ручок, шкарпеток, гральних карт, пов’язок для очей, зубних щіток, пасти тощо. Про це можна ввічливо дізнатися у свого бортпровідника. Якщо все це в наявності є, відмовити вам у цих дрібницях не повинні, причому неважливо, яким класом ви летите. А щоб дітям не було нудно, для них знайдуться фломастери, розмальовки, пазли, головоломки… Діти до 2-ох років можуть подорожувати без місця. І якщо ви летите з немовлям, то можете не соромитися попросити у бортпровідника колиску.

Вода

Проходячи передпольотний контроль, пасажири змушені вилити воду зі своїх пляшок. Однак не поспішайте викидати саму пляшку. Більшість авіаліній готові наповнити її водою, тож зневоднення нікому не загрожує!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...