facebook

Помічник Путіна особисто вирушив у Мінськ для переговорів щодо Донбасу

Він зустрінеться з представниками України та ОБСЄ.

99fdaeda47de4812795a940e2d32524a1423558208

Речник Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков підтвердив, що помічник президента РФ Владіслав Сурков у середу, 15 червня, в Мінську візьме участь у зустрічі з представниками ОБСЄ та України для обговорення питань врегулювання ситуації на Донбасі. Про це він заявив кореспонденту видання «Інтерфакс».

«Так», – сказав Пєсков у відповідь на прохання підтвердити указану інформацію.

Раніше з посиланням на джерело в Москві у ЗМІ повідомили, що Сурков та заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв проведуть 15 червня увечері в Мінську зустріч за участю представника ОБСЄ.

«У білоруській столиці запланована зустріч, в якій, поряд з представником ОБСЄ, візьмуть участь помічник президента Росії Владіслав Сурков і заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв», – ішлося у повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Зустріч не лежить у площині контактної групи, а проводиться під егідою «нормандського формату», – підкреслило джерело.

Він повідомив, що в рамках зустрічі передбачається обговорити, у тому числі, питання, що стосуються політико-дипломатичних способів врегулювання конфлікту в Донбасі.

У свою чергу, джерело агентства «Інтерфакс-Україна», близьке до переговорного процесу, повідомило, що в середу в Мінську політичні радники лідерів країн «нормандської четвірки» обговорять можливість проведення зустрічі керівників Німеччини, Франції, України та Росії.

Така зустріч може відбутися тільки після ретельної підготовки, зазначило джерело.

«Зустріч на вищому рівні може обговорюватися, але вона буде можлива тільки після підготовки і при розумінні того, що вона може привести до реальних результатів», – йдеться у тексті.

Як повідомлялося раніше, зокрема з посиланням на інформацію української розвідки, Сурков є неформальним куратором окупованих територій Донбасу та неодноразово здійснював поїздки туди.

Нагадаємо, Тристороння контактна група за підсумками переговорів 10 червня доручила Спільному центру контролю і координації та Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ розслідувати всі випадки порушень режиму припинення вогню на Донбасі й доповісти на зустрічі в Мінську 15 червня.

Бойвики не припинили обстрілів українських позицій у день переговорів у Мінську.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...