facebook

У виробництві українських боєприпасів задіють близько 800 підприємств, – Турчинов

Україні потрібно розробити та реалізувати Державну програму виробництва українських боєприпасів

238568

У виробництві українських боєприпасів задіють близько 800 підприємств. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов, повідомляє його прес-служба.

За словами Турчинова, останні роки, в тому числі, і два роки ведення війни, щоб захистити Україну, “використовувалися бойові запаси, що залишилися у спадок від радянської армії”.

“Але ці резерви не безмежні, значна їх частина була бездумно утилізована або продано, а часи, коли ніхто не думав, що доведеться воювати”, – сказав він. На думку секретаря РНБО, для того, щоб захистити державу, зміцнити її обороноздатність, немає іншої альтернативи, як “створювати власну базу виробництва широкого спектру боєприпасів – починаючи від патронів і закінчуючи снарядами великого калібру”.

Турчинов наголосив, що потрібно розробити і реалізувати Державну програму виробництва українських боєприпасів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Вона повинна реалізовуватися дуже швидкими темпами”, – зазначив він, додавши, що в процесі виробництва боєприпасів можуть бути задіяні близько 800 українських підприємств різного профілю – “це і хімічне виробництво, і машинобудування, і багато інших суміжних підприємств і структур.

“Відповідно, будуть відновлені або створені нові виробничі потужності, створені нові робочі місця, втілено нові технології”, – сказав секретар РНБО, додавши, що до реалізації державних програм необхідно залучати і приватний бізнес, збільшуючи ВВП і зміцнюючи національну економіку.

Нагадаємо,за період з 2014 по 2016 роки Збройні сили України (ЗСУ) взяли на озброєння і отримали 36 одиниць нових типів озброєнь і військової техніки. Зазначимо, на відновлення авіаційної техніки Збройних сил України у 2016 р. виділено близько 2,5 млрд грн.

Раніше в Міноборони заявили про наміри побудувати до 2020 р. 30 кораблів і катерів для ВМС.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...