facebook

Україна ратифікувала Протокол про реєстри викидів і перенесення забруднювачів

012a364da62f8dddc0751ca7cab0c9cf7fb2c385

КИЇВ. 4 травня. УНН. Україна приєдналася до Протоколу про реєстри викидів і перенесення забруднювачів до Орхуської конвенції, ставши 34-м його учасником, передає УНН з посиланням на Центр новин ООН.

Протокол до Конвенції, який стосується реєстрів викидів та перенесення забруднювачів, схвалений в травні 2003 року в Києві. Він набув чинності 8 жовтня 2009 року.

У Європейській економічній комісії ООН заявили, що “Київський протокол” знову опинився на своїй батьківщині. Очікується, що в рамках цього Протоколу Україна планує заснувати національний реєстр з викидів забруднювачів.

Протоколом передбачено надання вичерпної інформації про викиди і географічне охоплення потенційно небезпечних для населення речовин. Він дозволить виявляти найбільші джерела забруднення навколишнього середовища, в тому числі забруднення, пов’язані з викидами парникових газів, повідомили у Центрі новин ООН.

У країнах-учасницях Протоколу підприємства повинні щорічно звітувати про викиди в навколишнє середовище і перенесення забруднюючих речовин. Ця інформація буде представлятися громадськості. Звітність стосуватиметься десятків речовин, у тому числі важких металів, парникових газів, канцерогенів і речовин, що викликають кислотні дощі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Повна назва Орхуської Конвенції – Конвенція про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються навколишнього середовища. Вона була прийнята в рамках Європейської економічної комісії ООН в 1998 році в місті Орхус і вступила в дію 30 жовтня 2001 року.

Джерело – http://www.unn.com.ua/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...