facebook

Тернопіль з громадським бюджетом!

Сесія Тернопільської міської ради прийняла положення про Громадський бюджет Тернопільської міської ради. Про це повідомляє депутат міської ради Назар Зелінка, який  ініціював це положення.  До розробки також долучилися бюджетна комісія та виконавчі органи міської ради.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тепер розподіл 1% власних доходів загального фонду міського бюджету буде визначати громада безпосередньо. У 2017 році це буде близько 5млн.

Громадський бюджет – це бюджет участі, коли громада отримує можливість активно впливати на розподіл частини фінансового ресурсу міського бюджету. Кошти бюджету участі розподіляються на реалізацію громадських ініціатив – проектів з поліпшення міського середовища, запропонованих тернополянами. Це своєрідний грант із міського бюджету, отриманий на вирішення конкретних міських проблем. Мешканці самі визначатимуть на що витрачати частину міського бюджету.

Основна його ідея полягає у залученні громадян безпосередньо до процесу прийняття рішень з розподілу бюджетних коштів на реалізацію їх власних проектів. Фактично – це використання норм прямої демократії, що має на меті покращити рівень комунікації між людьми та між громадою і владою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...