facebook

У Британії під час зустрічі з виборцями вбили депутата парламенту

Джо Кокс могли застрелити за проєвропейські погляди.

ClE-L_ZWYAARO_O

Депутат парламенту Великобританії, член Лейбористської партії Джо Кокс померла в лікарні від отриманих поранень. У 41-річну жінку тричі вистрелили і декілька разів ударили ножем.

Як повідомляє ВВС, інцидент стався у виборчому окрузі Джо Кокс.

Очевидці розповідають, що Кокс була поранена, після того виявилася втягнутою в суперечку двох чоловіків у селі Берсталл. Після того як у неї вистрілили, жінка деякий час лежала на бруківці з сильною кровотечею, потім один із місцевих жителів викликав швидку допомогу. Легкі поранення отримав чоловік віком 77 років.

Після нападу було затримано 52-річного чоловіка. ВВС у своєму “Твіттері” опублікувала момент затримання нападника поліцією.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Газета Manchester Evening News повідомила, що затриманого за напад чоловіка звуть Томмі Мер (Tommy Mair). За словами свідків, перед тим, як напасти на депутата, він вигукнув: “Насамперед Британія!”.

Кокс була активним прихильником збереження членства Великобританії в Євросоюзі. Вона також працювала радником дружини колишнього британського прем’єра Гордона Брауна.

Дві офіційні кампанії, що виступають за вихід Великобританії з Євросоюзу і проти цього, були припинені після нападу на політика. Прем’єр-міністр Девід Кемерон скасував запланований візит в Гібралтар.

23 червня в Великобританії відбудеться референдум, присвячений членству країни в ЄС.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...