facebook

Попри подешевшання нафти вартість пального не зменшиться

Протягом минулого й цього тижня вартість нафти знизилася майже на $3. Зараз сировина марки Brent коштує $48. Таке падіння ціни пов’язують із тим, що США стало закуповувати менше нафти.

завантаження

“Нафта дешевшає через зменшений попит на неї. Однак навряд чи її ціна повернеться до рівня річної давнини”, – говорить порталу “Знай” Володимир Бутко, аналітик Інститу нафти і газу.

Сировина на світових ринках не подешевшає суттєво, вважає він. Натомість відбуватимуться коливання на $2-3 кожний квартал.

“Але це не призведе до подешевшання пального. Якщо воно й знижуватиметься у ціні, то не набагато. Щодо нашого ринку, то такі коливання позитивно точно не вплинуть на ціну на наших заправках. По-перше, вартість пального в нас прив’язана до долара, тому власники мереж закладають у ціну валютні ризики. По-друге, у нас 80 відсотків пального завозять із-за кордону, а там переглядають його вартість раз у квартал. Тому коливання вартості нафти на це не впливають”, – пояснює спеціаліст.

Нагадаємо, зараз вартість бензину А-95 — 20,2-23 грн, залежно від автозаправної мережі. Востаннє вартість пального зростала у середині травня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...