facebook

Українське місто потрапило до списку найбільш небезпечних місць на Землі

Американський екологічний фонд Blacksmith Institute склав рейтинг міст, які не рекомендується відвідувати, а жити там і зовсім небезпечно

Дзержинськ, Росія. У минулому столітті там поховали понад 200 тис. Т небезпечних хімічних відходів. Вода в місті настільки забруднена, що її склад у багато разів гірше критичної норми. Середня тривалість життя городян – 45 років.

Кабве, Замбія. У 1902 році в країні виявили великі родовища свинцю і кадмію. Побудували підприємства для видобутку і переробки цих металів. Зараз шахти і заводи вже не функціонують, але це не покращує екологічну ситуацію. Жителі міста страждають від отруєнь, навіть у дітей вміст свинцю в крові в 10-15 разів перевищує норму.

Ла-Оройа, Перу. У цьому шахтарському місті більше 90% жителів важко хворіють через високий вміст свинцю в крові. Нездорову обстановку створює працюючий завод, який забруднює місто з 1992 року.

Ліньфинь, Китай. Понад 3 млн жителів переживають наслідки від спалювання вугілля на місцевих шахтах. Близько 200 тис. Чоловік страждають від пневмонії, раку легень та бронхіту. Ліньфинь вважається найбруднішим містом в Китаї. Там практично неможливо ходити без маски, адже зміг цілодобово висить над містом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Норильськ, Росія. Норильськ, один з найбільш забруднених міст Росії, став місцем розташування найбільшого в світі металургійного комплексу. Понад 130 тис. Жителів міста страждають різними захворюваннями. Повітря там настільки забруднений, що в 2001 році уряд заборонив в’їзд в місто іноземцям.

Сукінда, Індія. Там розташований один з найбільших кар’єрів з видобутку хрому. Майже 90% смертей в цьому районі відбуваються через захворювання, викликане отруєнням хромом.

Тянжинь, Китай. Це місто – найбільший в Китаї виробник свинцю. Концентрація металу в повітрі та грунті в десятки разів перевищує допустиму норму. Наприклад, пшениця, вирощена недалеко від міста, містить в 24 рази більше свинцю, ніж дозволяють китайські стандарти.

Вапі, Індія. Більше 1 тис. Промислових підприємств, розташованих в цьому місті, довели Вапі до того, що рівень вмісту ртуті у воді в 96 разів вище норми. Понад 70 тис. Жителів страждають різного роду хронічними захворюваннями, викликаними вдиханням важких металів, що містяться в повітрі.

Сумгаїт, Азербайджан. Це одна з найбільш забруднених територій пострадянського простору. За радянських часів в місті працювало безліч заводів, що не могло не позначитися на стані екології. Зараз багато хто з них перестали функціонувати, проте вся територія навколо все одно нагадує величезний промисловий пустир.

Прип’ять, Україна. Яке ж місто може очолювати рейтинг найменш прийнятних для проживання міст в світі? Звичайно ж, це місто біля Чорнобильської АЕС. Катастрофа, яка сталася в 1986 році, принесла стільки радіації, що до сих пір навколо атомної станції та Прип’яті тягнеться безлюдна зона відчуження радіусом 30 км.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...