facebook

Парламент Канади узаконив евтаназію

Палата громад і сенат довгий чассперечалися

80_main

Канадський парламент прийняв закон, що дозволяє активну евтаназію після схвалення відповідного законопроекту сенатом – верхньою палатою парламенту, передає РИА “Новости” з посиланням на CBC.

Палата громад і сенат довгий час сперечалися про необхідність введення поправки, яка дозволяла б вдаватися до евтаназії канадцям, які страждають від серйозних захворювань, але не перебувають на межі смерті. Спочатку сенат прийняв цю поправку, але в четвер палата громад відкинула її. У підсумку було вирішено не вводити її.

Пізніше законопроект отримав королівську санкцію. Раніше в цей же день відбулося голосування в сенаті: там 44 людини схвалили законопроект, 28 проголосували проти.

У лютому 2015 року Верховний суд Канади зняв заборону на евтаназію, що діяв в країні з 1993 року. Верховний суд постановив, що право на добровільний відхід з життя мають ті пацієнти, хто “відчуває нестерпні страждання” або стан здоров’я яких оцінюється як невиліковний. Проведення процедури евтаназії можливо за згодою пацієнтів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Першою в світі країною, що легалізувала активну евтаназію, стали в 2002 році Нідерланди.Потім медичне сприяння смерті невиліковних тяжкохворих було легалізовано в Бельгії, Люксембурзі, Швейцарії. У США евтаназія легалізована в чотирьох штатах. У Великобританії парламент в 2015 році проголосував проти.

 

У ряді держав дозволена пасивна евтаназія, при якій не надається медична допомога з метою прискорення настання природної смерті, припиняється боротьба за життя пацієнта.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...