facebook

В Азербайджані українця 17 років утримували в рабстві

65-річного українця звільнили з рабства під час поліцейської спецоперації в Азербайджані.

Про це у Facebook написав заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

Він зазначив, що українець був позбавлений волі 17 років. За словами Аброськіна, починаючи з 1991 року чоловік регулярно приїздив в Азербайджан задля сезонного працевлаштування і орієнтовно у 1999 році він потрапив до працедавця, який, використовуючи фізичне насильство, змусив його до рабської праці.

17 років чоловік провів у рабстві. За цей час цього бідолаху неодноразово “перепродавали” для використання в якості працівника у домашньому господарстві. Лише у квітні 2016 року на тваринницький фермі у Баку його було звільнено в ході поліцейської спецоперації,
– зазначив він.

Аброськін додав, що чоловіка знайшли у вкрай тяжкому стані і він тривалий час він не міг ані розмовляти, ані адекватно сприймати дійсність.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами правоохоронця, в зв’язку із відсутністю відомостей про місце знаходження цього чоловіка та неможливістю встановлення його місця перебування, через 13 років після його зникнення, у 2012 році рішенням українського суду він був визнаний як безвісті зниклий та знятий з обліку за місцем реєстрації. Рідних постраждалого не знайшли.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...