facebook

Це заклання священних корів, – російський політик пояснив, чому Путін повертає біженців на Донбас

Ініціатива Росії щодо репатріації з країни українських біженців передбачає створення підстав для майбутніх конфліктів на окупованих територіях сходу України. Так, ця ініціатива є намаганням “використати українських біженців удруге”.

Таку думку в коментарі виданню “Обозреватель” висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

Нагадаємо, в Росії організація “Центр розвитку регіону” виграла президентський грант на реалізацію програми “Репатріація біженців на Донбас”, яка передбачає повернення на Донбас із Росії українських біженців.

“Я думаю, що це спроба використати їх вдруге. Вперше раз це було насильницьке переселення російських людей на територію України, щоб змістити національний склад – занадто сильні там були антирадянські настрої. І тепер тих же людей, які вважали за благо виїхати з територій, на які їх насильно переміщали, ще раз використовують для того, щоб закріпити ці райони за Росією або у всякому разі за російським впливом”, – пояснив Боровий.

Він зазначив, що такий захід Росії є вимушеним, адже наближається момент, коли території Донбасу “стануть по-справжньому українськими”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щоб не допустити цього, створюються підстави для майбутніх конфліктів. Це насильницьке переміщення для зміни етнічного складу, для створення плацдарму для агресії, плацдарму агентурного, як це відбувається в Латгальському районі, де громадяни Латвії очікують на танки Путіна,
– додав російський опозиціонер.

Боровий також ствердно зреагував на репліку про те, що цього разу, як і за часів Радянського Союзу, мовиться про переселення людей в наказовому порядку.

“Більше того. Це ж переміщення людей в зону конфлікту, в зону бойових дій. Це така навмисна, цілком усвідомлена жертва людьми, які стануть аргументом у політичних суперечках з Україною, з Євросоюзом і в цілому з Заходом. Це заклання священних корів – масове і демонстративне”, – переконаний російський політик.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...