facebook

Українці розробили новий надміцний бронешолом

На підприємстві “Темп-300” винайшли новий бронешолом світового рівня. Під час виготовлення використали досвід зарубіжних країн та перевершили його, передає портал Знай.

43955_w_300

“У розробці застосували параамідні матеріали. Новітня технологія, яку освоїли на підприємстві, дозволяє виробляти монолітні вироби складних форм”, – пише “Народна армія”.

Яким буде купол, вибирали під час практичних дослідів. Намагались посилити кулестійкість та зробити додатковий захист від осколків.

Під час досліджень використали 3D-моделювання. Під час стрільб, шолом із арамідної тканини Twaron витримав випробування патронами 9х19 Парабелум з п’яти метрів. Його обстріляли з усіх проекцій з кутом зустрічі 90 градусів п’ять разів.

Новий шолом відповідає 3-А класу NIJ стандарту США та 1-А класу за ДСТУ. Його зробили легшим, ніж світові аналоги. Він важить 1,35 кг – на сто грамів менше. Таку перевагу оцінять військові, коли кожен зайвий грам може бути вирішальним.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Підшоломник також оздобили додатковим захистом та зробили майже непомітним для тепловізорів. Експерти “Темп-3000” передбачили можливість кріплення на шолом додаткових приладів: комбат-камера, ліхтар тощо.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...