facebook

МОК відмовився зняти збірну Росії з Олімпіади в Ріо

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не став усувати збірну Росії від участі у літній Олімпіаді 2016 року. Команді загрожувала дискваліфікація через застосування допінгу у російському спорті.

630_360_1463528535-8188

Про це повідомляє Медуза.

Водночас президент МОК Томас Бах заявив про серйозні сумніви у презумпції невинності спортсменів із Росії, а також із Кенії. Кожен російський і кенійський спортсмен, який збирається взяти участь в Олімпіаді, повинен буде отримати окреме схвалення з боку міжнародних федерацій.

МОК повністю підтримав рішення Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій(IAAF), яка усунула від змагань російських легкоатлетів. При цьому МОК припустив можливість участі в Олімпіаді деяких спортсменів, із яких IAAF зніме дискваліфікацію в індивідуальному порядку. Такі спортсмени зможуть виступати під російським прапором.

Російські легкоатлети були відсторонені від участі в Олімпіаді-2016 рішенням ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій(IAAF), який 17 червня продовжив дискваліфікацію Всеросійської федерації легкої атлетики(ВФЛА).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Спортсменів усунули від змагань після доповіді Всесвітнього антидопінгового агентства(ВАДА), яке дійшло висновку, що у російській легкій атлетиці всюди застосовуються заборонені препарати, причому до порушень причетні не лише спортсмени і тренери, але і спортивні чиновники.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...