facebook

Передача США зброї Україні відкриє такі ж можливості з іншими країнами, – Порошенко

Рішення про надання Україні оборонної зброї відкриє такі ж можливості з іншими країнами.

Якщо Сполучені Штати Америки нададуть Україні оборонне озброєння, це рішення відкриє можливість постачання зброї з інших країн. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі в Нью-Йорку з українською громадою.

“Рішення про надання Україні оборонної зброї відкриє такі ж можливості з іншими країнами”, – зазначив президент, повідомляє в Twitter його прес-секретар Святослав Цеголко.

Нагадаємо, раніше посол України в США Валерій Чалий заявив, що українська сторона веде з Сполученими Штатами Америки переговори про постачання оборонних озброєнь.

“Вчора була дискусія. Експерти високого рівня Сполучених Штатів запропонували говорити про оборонні озброєння. Протитанкову зброю, протимінні засоби, засоби комунікації, противобатарейные радари”, – заявив Чалий.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За його словами, найближчим часом українська сторона розраховує домогтися включення питання оборонних озброєнь в законодавчу базу Конгресу з конкретизацією таких видів поставок.

Крім того, посол анонсував передачу Україні партії американської техніки. “Нам потрібна не тільки сама техніка, хоча і ті ж автомобілі Humvee. Зараз планується велика поставка нових автомобілів, у тому числі медичних. Це все, що допомагає зберегти життя, допомагає зупинити агресію. Абсолютно не спрямоване на наступальні операції”, – резюмував Він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...