facebook

Держдума Росії прийняла “пакет диктаторських законів”

У п’ятницю, 24 червня, Державна дума Росії прийняла в другому і третьому читанні законопроекти, які розробили депутат Держдуми Ірина Ярова і член Ради Федерації Віктор Озеров, відомі як “диктаторський пакет”.

80_main_ukr

Як повідомляє державне агентство ТАСС, з початкового варіанту були виключені норми про позбавлення російського громадянства біпатридів за терористичні злочини та роботу на іноземні спецслужби.

У той же час прийняті поправки значно посилюють цілий ряд законів. Так, у Кримінальний кодекс внесена стаття про неінформування: за “неповідомлення про злочин” (тероризм, захоплення влади і посягання на життя державного діяча) будуть саджати на термін до одного року.

Також в РФ знижено вік притягнення до кримінальної відповідальності: тепер до неї будуть притягати з 14-річного віку. Визнаним винними у тероризмі може загрожувати довічне ув’язнення.

Також “пакет Ярової” посилює контроль за листуванням: оператори зв’язку та “організатори поширення інформації” повинні півроку зберігати зміст повідомлень користувачів і надавати держорганам засоби для декодування зашифрованого листування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, викритим у “схиленні, вербуванні або іншому залученні” до організації масових заворушень передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Нагадаємо, 22 червня в російській Держдумі в другому і третьому читанні прийняли законопроект, згідно з яким чиновників зобов’яжуть повідомляти про всі онлайн-ресурси, де вони вказували свої особисті дані, в тому числі й соціальні мережі.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...