facebook

Київ сьогодні запалає: що буде відбуватися в центрі

На 14 жовтня в Києві заплановано проведення Маршу слави УПА.

Націоналістичні організації в цей день традиційно проводять смолоскипну ходу в центрі столиці.

У цей день відзначається велике релігійне свято Покрова Пресвятої Богородиці, вона вважається покровителькою українського війська, в тому числі і воїнів ОУН-УПА.

Повідомляється, що в смолоскипній ході візьмуть участь активісти ВО «Свобода», «Національного корпусу», «Правого сектору».
У цьому році 14 жовтня в Україні відзначається 75-та річниця створення УПА. Це символічна дата утворення армії, що діяла під проводом Організації українських націоналістів. У 1942-1944 роках УПА вдалося взяти під повний або частковий контроль територію Львівської, Івано-Франківської, Житомирської, Волинської, Хмельницької, Тернопільської областей та Закарпаття.

Наприкінці Другої світової війни і після її закінчення в боротьбі з УПА радянські, польські, чехословацькі війська вели тривалі військові операції в лісових районах Карпат і на Волині. Своє існування повстанська армія припинила з арештом останнього лідера ОУН-УПА Василя Кука.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В цей день в нашій країні також відзначається державне свято День захисника України і День українського козацтва. Після введення нового свята три роки тому дата 14 жовтня стала неофіційним чоловічим святом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...