facebook

Ліга Європи, 1/2 фіналу. “Севілья” – “Шахтар”. Анонс

315906

5 травня, 22:05. Севілья, “Рамон Санчес Пісхуан”

Арбітр: Бйорн Кейперс (Голландія)

Не зіграють: Крон-Делі (травма), Рейєс (відновлення після операції) – Фред (дискваліфікація), Азеведо, Дентінью, Гладкий (усі троє – травма)

Орієнтовні склади:

“Севілья”: Соріа – Ескудеро, Рамі, Каррісу, Маріано – Крихов’як, Н’Зонзі, Коноплянка, Вітоло, Банега – Гамейро

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Шахтар”: П’ятов – Ісмаїлі, Кучер, Ракицький, Срна – Малишев, Степаненко, Коваленко, Марлос, Тайсон – Феррейра

Телетрансляція на каналі “Футбол 1”, текстова онлайн-трансляція на сайті “Футбол 24”

Після результативної ничієї у Львові шанси “Шахтаря” на загальний успіх та вихід до фіналу Ліги Європи зменшились. Принаймні, забити двічі на полі “Севільї” – справа важка. Нагадаємо, “Реалу” та “Барселоні” у цьому сезоні не вдалось відзначитись більше, ніж раз на “Рамон Санчес Пісхуані”.

У “Шахтаря” після напруженого матчу в чемпіонаті проти “Динамо” з’явилася подвійна мотивація довести принциповому супернику, що “гірники” не випадково дійшли аж до півфіналу ЛЄ. Останній конфлікт Степаненко – Ярмоленко може й негативно вплинути на гру “Шахтаря”, принаймні, на передматчеву концентрацію. Тим більше, найдосвідченіший з “Шахтаря” Даріо Срна також має над чим подумати, адже, хоч і участі у недільному матчі не брав, також “влип” у скандал, проспівавши нецензурну пісню про київський клуб. Подивимось, як воно буде на полі.

У “Шахтаря” у першому матчі виділявся Марлос, який став найкращим гравцем Ліги Європи минулого тижня. Бразилець несподівано для всіх “тягнув” “гірників”. Його активні дії на правому фланзі атаки розбудили “Шахтар” у першому матчі, а гол та асист забезпечили той результат, від якого зараз відштовхується українська команда. У матчі-відповіді, цілком можливо, що півзахисник знову стане лідером донеччан та намагатиметься діяти не тільки індивідуально, але й на команду. Тобто, робитиме те, чого не вистачало Тайсону.

Головний тренер донецької команди Мірча Луческу розповів, що треба зробити його гравцям, аби все ж таки переграти “Севілью”:

Рахунок 2:2 залишає нам шанси. Постараємося відновити всіх гравців до повторного матчу. Наша перевага була відчутною та ніхто не міг подумати, що ми не доведемо гру до логічного завершення. Зараз гравці мають зрозуміти, що є шанси у повторному матчі. Їм потрібно відійти від цього неприємного осаду.

У “Севільї” ж вся увага українського глядача й далі прикута до Коноплянки. Женя був вражений, як його зустріли у Львові, але класної гри показати не зміг. Ось що про це думає головний тренер “Севільї” Унаї Емері:

Коноплянка? Коли він у прекрасній формі, то здатний вигравати матчі. Однак, йому не вистачає регулярності. Він звик бути ключовою фігурою у збірній України та у своїй колишній команді. Але тут ми не можемо залежати від одного гравця, нам потрібно залучати більше футболістів. Він продовжує проходити процес адаптації та притиратися до партнерів. Коли у Коноплянки щось не виходить, то він повинен продовжувати працювати: оборонятися, звільняти зони для латералів, шукати передачі.

До слова, у першому матчі стався дуже неприємний епізод для футболу загалом: Крон-Делі отримав жахливу травму коліна, що завадить йому вийти на поле у найближчі 7-8 місяців. Сподіватимемось, таких моторошних моментів у повторній зустрічі в Іспанії ми не побачимо.

Джерело – football24.ua

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...