facebook

Українська мати-героїня побила рекорд Європи

В родині вже 18 дітей

Українська родина, яку вважають найбагатодітнішою у Європі, поділилась несподіваною радістю. У щасливого подружжя з Рівненщини з’явився ще один малюк і він вісімнадцятий в сім’ї.

Родина Ковалевичів мешкає у селі Глинне. Чи не в кожній хаті цього села можна побачити багато дітей, народжуваність тут втричі більша, ніж будь-якому місці в Україні. Вся справа в тому, що люди глибоко релігійні, вони запевняють, що дітей дає Бог, і скільки дає, стільки має бути.

В середньому різниця у віці між дітьми Ковалевичів 2 роки. І нещодавно у них з’явилась ще Настуня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

43-річна мати Світлана пишається, що у неї така велика сім’я. Вона безмежно любить своїх чад. Спросоння може назвати дати їх народження, та, з якою вагою народився кожен з них.

“Ми звикли до того, що нас багато, і іншого життя просто не уявляємо. Якщо діти народжуються, значить, так завгодно Богу”, – говорить жінка.

На питання, як вдається прогодувати таку велику кількість дітей, мати відповідає, що їх годує переважно господарство. Мають 50 соток землі, вирощують худобу. В сезон збирають гриби та ягоди, які потім продають. Діти звісно ж з малечку привчені до роботи.

Зазвичай на обід такій родині потрібно в середньому 500-600 гривень. А по об’єму – це, наприклад, відрова каструля борщу та 200 вареників. Хліб печуть тричі в тиждень, його йде до десяти великих буханок на день.

Ця родина вважається найбільш багатодітною не лише в Україні, а й в Європі. Однак Ковалевичі не розуміють, чому до них прикута таку увагу з боку українців, адже те, скільки у них дітей, вважають нормальним явищем і вже звикли кожні півтора-два роки привозити із пологового будинку малюка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...