facebook

Чому масово руйнуються шлюби – експерти надали відповідь

Психологи вирішили поділитися найпоширенішими причинами розпаду шлюбу

На думку психологів, сім’я нагадує собою живий організм. Тому вона дуже чутлива до впливу зовнішніх і внутрішніх факторів. Дуже часто вони можуть негативно позначатися на мікрокліматі в цій одиниці суспільства і приводити до цілковитого розладу.

Експерти в психології взаємин вирішили поділитися найпоширенішими причинами розпаду шлюбу.

З’ясовувати стосунки краще відразу ж, а не відкладати на потім. А якщо ви ховаєте в собі постійно образи, то такі стосунки просто приречені на провал.

Кожному члену сім’ї варто вчитися знаходити компромісне рішення. Конфлікти варто вирішувати для задоволення обох сторін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Найчастіше основним приводом розриву стосунків є невиправдані очікування одного з подружжя. Варто сказати, що кожна людина індивідуальна, тому не може бути схожим просто на кого-небудь. З цієї причини не варто вимагати від своєї другої половинки неможливого.

Не слід переучувати і переробляти партнера, бо всі люди не можуть бути ідеальними. У всіх є свої позитивні і негативні сторони характеру.

У багатьох сім’ях відносини часто виставляються напоказ. А цього не слід зовсім робити. Так ви тільки утискаєте свою половинку і, можливо, це призведе колись до краху сім’ї.

Психологи говорять про те, що над стосунками завжди повинні працювати обидва партнера, інакше не вийде зберегти шлюб, якщо працювати над ним буде тільки одна людина.

Нагадаємо, професор психології Джон Готтман відомий як людина, яка пророкує розлучення з точністю у 90%. Спостерігаючи в своєму кабінеті за сварками тисяч пар, він визначив конкретні негативні моделі спілкування, що вказують на високу ймовірність розлучення. Крім цього, фахівці розкрили неймовірний секрет щасливого шлюбу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...