facebook

Долар в Україні продовжить дорожчати – експерт

Американська валюта сповільнила зростання, але гривня ще знецінюватиметься, вважає фахівець.

Минулого тижня курс долара до гривні продовжив зростати, але трохи зменшив оберти порівняно з попереднім тижнем. На різних сегментах валютного ринку його зростання склало 0,5-1%. Такі дані надав старший аналітик “Альпарі” Вадим Іосуб.
Так, з минулого понеділка офіційний курс долара, що його встановлює НБУ, зріс з 26,91 грн до 27,05 грн, або на 0,5%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час зріс з 26,84 грн до 27,05 грн, або на 0,8%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку в банках зросли за тиждень з 26,68/26,92 до 26,95/27,2. Таким чином, покупка і продаж зросли на 1%.
Експерт зазначив, що така динаміка, очевидно, пов’язана з відшкодуванням ПДВ, зростанням закупівель енергоносіїв та споживчого імпорту до Нового року.
“На цьому тижні ми очікуємо продовження зростання курсу долара, хоча і меншими темпами. Безготівковий долар (офіційний курс і його вартість на міжбанку) може підрости до 27,2-27,3 грн, а готівковий долар в банках через тиждень котируватиметься близько 27,2/27,4 грн”, – вважає Іосуб.
Раніше заступник голови НБУ Олег Чурій заявив, що падіння курсу гривні пов’язане з традиційними сезонними факторами. Зокрема, йдеться про імпорт енергоносіїв і сезонних товарів напередодні Нового року, а також відшкодування ПДВ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...