facebook

З 01.01.2017 р. податкові інспекції не мають право проводити перевірки!

Головне управління ДФС у Львівській області, у зв’язку з появою останнім часом у ЗМІ інформації про здійснення органами ДФС неправомірних перевірок платників податків з питань дотримання роботодавцем трудового законодавства, повідомляє наступне.

tn1_z_01_01_2017_r_podatkovi_inspektsii_ne_mayut_pravo_provoditi_perevirki_588b3f7bdc9f1
Положеннями п.п. 81.1. ст. 81. Податкового кодексу України, передбачено, що посадові особи контролюючого органу мають право приступити до проведення документальної виїзної перевірки, фактичної перевірки за наявності підстав для їх проведення, визначених цим Кодексом, та за умови пред’явлення або надіслання у випадках, визначених цим Кодексом, таких документів:
направлення на проведення такої перевірки;
копії наказу про проведення перевірки;
службового посвідчення осіб, які зазначені в направленні на проведення перевірки.
Поряд з цим, з 01.01.2017 року набрав чинності Закон України від 21.12.2016 року №1797-VIIІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», яким у відповідності до ст.193 Податкового кодексу України не передбачено право проведення державними податковими інспекціями документальних та фактичних перевірок платників податків.
У відповідності до цього закону, організація проведення всіх без виключення перевірок платників податків відбувається виключно на обласному рівні, отже наказ та направлення на перевірку повинні бути видані Головним управлінням ДФС у Львівській області та скріплені його печаткою.
Таким чином, у разі спроби проведення працівниками ДФС фактичної перевірки з питань дотримання роботодавцем трудового законодавства чи будь-якої іншої перевірки із порушенням вищезазначених вимог, просимо невідкладно повідомляти про такі факти Головне управління ДФС у Львівській області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...