facebook

Друг Путіна: президент Чехії хоче референдум про вихід з ЄС

Президент Чехії Мілош Земан пропонує внести зміни до конституції і провести референдум про членство Чехії в Євросоюзі і НАТО

144acd20fae2c3a1573e84b5df045eb8

Президент Чехії Мілош Земан, який не раз висловлював підтримку на адресу президента РФ Володимира Путіна, пропонує громадянам своєї країни провести референдум щодо членства в Євросоюзі (ЄС) і НАТО. При цьому, як пише Reuters, у Земана немає конституційних прав ініціювати його.

За словами Земана, щоб провести референдум в країні, потрібна відповідна конституційна поправка. Сам президент Чехії є прихильником членства в обох організаціях.

“Я не згоден з тими, хто виступає за вихід з ЄС. Але я буду робити все, щоб вони отримали референдум і змогли висловити свою думку. Це стосується і членства в НАТО”, – сказав президент Чехії.

Відзначимо, референдум в Великобританії, в якому більшість голосуючих висловилися за вихід країни з ЄС, ініціював прем’єр-міністр Девід Кемерон. Сам Кемерон був прихильником збереження Сполученого Королівства в Євросоюзі, а після оголошення результатів референдуму заявив, що йде у відставку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Глава британського МЗС Філіп Хеммонд переконаний, що підсумок голосування в Великобританії вельми на руку Путіну.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...