facebook

Обeрeжно, підроблений китайський рис з пластика і крохмалю – як визначити підробку

  • main-38
  • 02-33
  • 03-35
  • 04-28
  • 05-28

Виявляється, у Китаї виготовляють пластиковий рис, який у великих кількостях поставляється за кордон. Рис цей не зовсім синтетичний. В його основі -картопляний крохмаль, до якого додають пластик, аби він тримав потрібну форму.

З’їсти порцію такого рису рівноцінно тому, що ви з’їли целофановий пакет. Тому перед тим, як вживати рис, бажано його перевірити. Можливо, таке чудо світу вже і у нас виробляють. Ми підготували кілька тестів, які допоможуть вам визначити якість рису. Тести на перевірку якості рису.

Водний тест

Додайте велику столову ложку рису в посуд з холодною водою і активно перемішайте. Якщо рис через деякий час осяде на дно, все в порядку. Якщо зерна будуть плавати на поверхні, будьте обережні!

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вогняний тест

Підпали рис сірником. Несправжній відразу ж загориться і буде пахнути горілої пластмасою!

Тест у ступці

Якщо розтерти кілька зерен в ступці, справжній рис перетвориться у біле борошно. З штучного рису вийде злегка жовтувата маса.

Тест на цвіль

Якщо ви хочете знати, чи безпечний ваш готовий рис, помістіть трохи в герметичний контейнер в тепле місце. Через кілька днів на цьому рисі з’явиться цвіль. А ось підроблений рис буде як свіженький.

Перевіривши рис такими способами, ви зможете дізнатися, чи якісний продукт.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...