facebook

Ось що тепер буде! Порошенко підписав зміни до Бюджетного та Податкового кодексів

Закони набудуть чинності на початку наступного року.

Президент України Петро Порошенко підписав Закони № 2233-VIII та 2245-VIII: “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України” та “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році”, передає Корупція.Інфо

Ці закони входять до бюджетного пакету законодавчих актів, повідомляє прес-служба гаранта.

Так, зміни до Бюджетного кодексу регулюють окремі питання, пов’язані з формуванням та виконанням Державного бюджету України на наступний рік, а також створюються умови для стабільного функціонування бюджетної системи, забезпечення реалізації медичної та освітньої реформ тощо.

Ним передбачено уточнення порядку формування і виконання місцевих бюджетів, міжбюджетних взаємовідносин між державним та місцевими бюджетами. А також порядок фінансування галузей охорони здоров’я та освіти, соціального захисту громадян; створення Державного фонду розвитку водного господарства та удосконалення положень щодо діяльності Державного дорожнього фонду.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він набуває чинності 1 січня 2018 року (підпункт 5 пункту 37 розділу І – з дня, наступного за днем опублікування закону).

Тим часом зміни до Податкового кодексу передбачають вирішення питання щодо блокування податкових накладних або розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, а також здійснення індексації ставок податків, встановлених в абсолютних значеннях.

До того ж, документ забезпечує внесення змін до правил безмитного ввезення товарів на територію країни, у тому числі в міжнародних поштових та експрес-відправленнях; впроваджує низку стимулюючих та преференційних норм, зокрема, щодо надання пільг за окремими видами діяльності та на певні види продукції; врегульовує питання індексації нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та інші.

Він набуває чинності 1 січня 2018 року (окрім пунктів, які набувають чинності з дня, наступного за днем його опублікування, 1 липня 2018 року, 1 січня 2019 року та 1 січня 2025 року).

У повідомленні також наголошується на тому, що реалізація закону створить умови для забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у наступному році. Зокрема, завдяки збільшенню ставок окремих податків, визначених в абсолютних значеннях, підвищенню ставок акцизу на тютюнові вироби, стимулюванню підприємництва та лібералізації умов ведення бізнесу, захисту прав платників податків та посилення відповідальності посадовців контролюючих органів за порушення прав підприємців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...