facebook

США хочуть нівелювати значення мінських угод, – експерт

Пропозиція Трампа про зміну Мінська як місця переговорів пов’язана з тим, що цей майданчик не працює вже четвертий рік. США хоче змінити місце переговорів по врегулюванню ситуації в Україні, щоб нівелювати значення всіх мінських угод взагалі.

Таку думку сайту “24” висловив політичний експерт Сергій Постоловський.

Ця заява продиктована об’єктивною реальністю. Мінськ не працює. Угоди не виконуються. Отже, потрібен інший формат. США намагаються його створити, хоча навряд чи вони будуть його безпосередніми учасниками,
– розповідає експерт.

Постоловський зауважує: між Білоруссю і Росією – особливі стосунки, і на переговорах у Мінську першу скрипку грає Москва. Якщо США змінюватиме майданчик, то Вашингтон вибиратиме і акторів – переговірників. При цьому США залишатимуться за кулісами і будуть ляльководами. Але, підкреслює політолог, є питання, чи вдасться в новому форматі посадити Росію за стіл переговорів як сторону збройного конфлікту проти України.

Москва прекрасно розуміє: якщо змінюється місце переговорів, то зміняться і умови. В нових договорах Україна і Захід в особі США можуть наполягати на виключенні пунктів про особливий статус ОРДЛО і проведення там місцевих виборів. Москва ж зберігає позицію, що Україна має напряму домовлятися з бойовиками. Риторика Росії незмінна вже чотири роки. США шукають варіанти, тому що Росія не йде на поступки,
– наголосив Сергій Постоловський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп пропонує перенести переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі з Мінська в інше місце.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...